FOTO: I JA SAM 950: Mali Šibenčani najavili veliku proslavu Grada Šibenika

Mališani iz Gradskih vrtića Šibenik i DV Smilje posjetili su danas Gradsku upravu gdje su  predstavnicima Grada uručili crteže na temu: I JA SAM 950.

djeca1

Djecu su primili gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima  Danijelom Miletom i Nikicom Penđerom, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak, ujedno i predsjednik inicijativnog Odbora za pripremu obilježavanja velike  obljetnice -950 godina od prvog pisanog spomena grada Šibenika i pročelnica za društvene djelatnosti Grada Mirjana Žurić. Godina proslave  šibenskog rođendana  službeno započinje na Božić, 25.prosinca, na koji dan i datira isprava Petra Krešimira IV., a potrajat će do 25.prosinca 2016.g.

djeca2

„Veseli nas što  veliku šibensku obljetnicu najavljujete upravo vi najmlađi jer na vama i ostaje  budućnost našeg grada i bez obzira što radili kad odrastete, nosite u srcu ono bitno- ljubav za Šibenik.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić te mališanima, ravnateljicama i djelatnicama vrtića poželio sretne blagdane.

djeca3

Predsjednik GV Ivica Poljičak pročitao je šibenske stihove koje su djeca priložila uz prigodne crteže: “ To je grad što grube riči ne uzme za zlo, on se svojom dicom diči, Šibenik je to“, dodavši i da su današnja djeca ona koja će 2066.g. proslaviti i veliki jubilej, 1000 godina postojanja našeg grada.

Ravnateljice gradskih ustanova Gradskih vrtića Šibenik i DV Smilje Maja Gulin i Gorana Ban Rakić uručile su gradskim čelnicima i kreativne blagdanske čestitke, radove malih vrtićana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.