FOTO: Ispostava NP Krka ‘preplavljena’ čepovima, prikupljeno više od 6 tona

Humanitarna akcija Odčepi za ulaznicu u koju se uključila Javna ustanova NP Krka pokazala se i više nego uspješnom. Svjedoče tome i fotografije iz skradinske ispostave Nacionalnog parka koja je doslovce ‘preplavljena’ prikupljenim čepovima. Podsjetimo, humanitarna akcija za cilj ima prikupiti što više čepova koje će Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske zamijeniti za skupe lijekove koji nisu na listi HZZO-a.

vrtic brat sunce np krka cepovi 171215 5

vrtic brat sunce np krka cepovi 171215 3

vrtic brat sunce np krka cepovi 171215 4

-Jako smo ugodno iznenađeni odazivom, trenutno je stiglo preko šest tona rabljenih plastičnih čepova, stoga je akcija i više nego uspješna. I danas nam stižu nove pošiljke, a prvi kontejner prepun čepova danas šaljemo za Čakovec – kazala nam je Silvija Čaleta iz NP Krka. Akciji su se odazvali gotovo svi vrtići i škole iz Šibensko-kninske županije, ali i cijele Hrvatske. Čepove su prikupljale i mnoge ustanove, tvrtke, a oko 155 kg rabljenih plastičnih čepova prikupili su i policijski službenici PU šibensko-kninske.

vrtic brat sunce np krka cepovi 171215 6

vrtic brat sunce np krka cepovi 171215 2

vrtic brat sunce np krka cepovi 171215 1

Nacionalni park Krka sve one koji su prikupli više od jednog kilograma čepova nagradit će besplatnim ulaznicima u park, a dobitnike će objaviti sljedećeg tjedna. Do tada pozivaju sve da i dalje prikupljaju čepove te ih šalju direktno Udruzi oboljelih od leukemije koja će ih iskoristiti za kupovinu prijeko potrebnih lijekova.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.