FOTO: IZBORNA KONVENCIJA ŠIBENSKOG SDP-a: ‘Vidović će biti novi šibenski gradonačelnik’

Članovi šibenskog SDP-a, njih oko 70-ak, okupili su se danas u Makari klubu na plaži Banj gdje se održava Izvještajno-tematska konvencija stranke.

sdp konvencija4 (2)

sdp konvencija9 (2)

sdp konvencija9 (1)

Na konvenciji će biti izabrano 13 delegata koji će sudjelovati na izborima novog Predsjedništva i Glavnog odbora SDP-a 16. travnja. Predsjednik GO SDP-a Franko Vidović izabrao je plažu Banj kao mjesto održavanja današnje konvencije kako bi, navodi, poslao poruku aktualnoj gradskoj vlasti.

sdp konvencija6 (2)

-Ono što su trebali napraviti u protekle tri godine, nisu napravili. Plaža Banj nije produžena, marine u TEF-u nema. To je svojevrsna poruka gradskoj vlasti – kazao je Vidović koji je pred SDP-ovcima održao i izlaganje na temu ‘Što je nakon buđenja ostalo od našeg ponosa?’. Podsjetio je na sve projekte koje je bivša koalicijska vlast SDP-HNS u Šibeniku pokrenula, a vodstvo sadašnje vlasti ocijenio je nedovoljnom ocjenom.

sdp konvencija5 (1)

-Istina je jedino da nisu stavili na stranu niti jedan započeti projekt i da su svi realizirani, ali to je karakteristika svake vlasti koja nema svoj program. Nedostatak vizije u razvoju grada se najviše osjeti upravo u gopodarenju šibenskim tvrđavama i povijesnom jezgrom gdje je život u potpunosti zaustavljen.  Već sad ,možemo reći da ova vlast, pod vodstvom gradonačelnika Burića, nije ispunila osnovne kriterije za ocjenjivanje ocjenom većom od nedovoljan. U dvije godine mandata zadužili su se za 37 milijuna kuna, uporno odbijaju ukinuti naknadu za odvodnju, godišnje izdvajaju 7 milijuna kuna za promidžbu i PR – kritizirao je Vidović te zaključio kako nema novih projekata za realizaciju niti vizije i smjera razvoja grada Šibenika.

sdp konvencija4 (1)

Na idućim lokalnim izborima iduće godine SDP ponovno, poručio je Vidović, želi preuzeti odgovornost za vođenje Šibenika. Njegov stranački kolega predsjednik ŽO SDP-a Ivan Klarin kazao je kako će novi šibenski gradonačelnik biti upravo Franko Vidović, a SDP-ovcima je kazao kako ‘svi zajedno moraju biti u toj borbi’ što je izazvalo pljesak okupljenih.

sdp konvencija5 (2)

Konvenciju je posjetila i Milanka Opačić koja je Šibenčanima prenijela pozdrave aktualnog šefa stranke Zorana Milanovića te poručila:

davor bernardic1 (2)

sdp konvencija2 (1)

-SDP je jedina brana i jedina stranka koja može braniti interese građana. Mi smo jedina brana pred divljaštvom HDZ-a i svih njihovih afera.

Spomenimo kako se prije održavanja konvencije GO SDP-a Šibenik članovima obratio i Zlatko Komadina, kandidat za šefa stranke kojeg su došli podržati europarlamentarac Tonino Picula te šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.