FOTO: Izložba fotografija ‘Prijatelji mora’ postavljena na obali

Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, osmislili su 2009. godine nacionalnu kulturološko-turističku kampanju „Prijatelji mora“ koja i ovog ljeta stiže  u Krešimirov grad.

Izložba se može pogledati od danas do 17. srpnja, na Obali dr. Franje Tuđmana, u Šibeniku. Kao suorganizator potpisuju se Turistička zajednica grada Šibenika i Grad Šibenik.

DSC02967 DSC02969

DSC02968

Cilj ove izložbe je pokazati  domaćim i stranim posjetiteljima našu fotografsku baštinu, dokumentirati život na hrvatskom Jadranu početkom 20 stoljeća, te se nakratko vratiti u svijet naših pradjedova te, naravno, svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, u 13 hrvatskih destinacija, hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima želi se skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije i očuvanja Jadranskoga mora. 

DSC02970

DSC02971

Izložba je jutros ‘otvorena’ i nezaobilazna je postaja brojnim posjetiteljima Krešimirovog grada koji se zaustavljaju pred fotografijama postavljenima duž obale.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.