FOTO: Jakov Bilić prvašima škole na Vidicima čitao ‘Ježevu kućicu’

Mladi šibenski glumac Jakov Bilić čitao je danas ‘Ježevu kućicu’ Branka Čopića u okviru akcije ‘Čitajmo četvrtkom’ učenicima prvih razreda Osnovne škole Vidici.

vidicibilic3

 

vidicibilic4

vidicibilic8– Riječ je o akciji kojom želimo potaknuti čitanje kod najmlađih, jer ono je jako važno za razvoj rječnika, jezičnih vještina i jezičnog izražavanja u djeteta. Svakog četvrtka u 17.30 odvojimo jedan školski sat za prvašiće, te im čitamo jedno od popularnih djela dječje literature. Njihov dolazak je dobrovoljan, nitko od djece nije obvezam doći na čitanje, ali sa zadovoljstvom možemo reći da se akciji odazivaju po cijeli razredi- kaže Romana Mačukat, logoped u OŠ Vidici.

– Nakon svakog čitanja ne odlazimo doma,  već o onom pročitanom raspravljamo zajedno s djecom, i na kraju u jednoj rečenici zajedno damo zaključak priče.  Tako ona uče čitati s razumijevanjem. Danas smo pozvali našeg mladog glumca Jakova Bilića, kojeg djeca poznaju iz posjeta kazalištu, a odluka je pala na ‘Ježevu kućicu’- kaže Vesna Živković, knjižničarka u OŠ Vidici.

vidicibilic1Jakov se rado odazvao pozivu, rado i inače radi s djecom, cijeli tjedan je zaokupljen i Lidranom, koji se upravo održava u Solarisu.

– Drago mi je raditi s djecom, ali, moram priznati, pred njima često imam i tremu. Djeca su izravna, ne taktiziraju, ili im se svidiš ili ne svidiš, sve će ti direktno reći, bez kalkulacija. Drago mi je promovirati čitanje djeci, u ovo moderno doba mobitela, kompjutera, selfija i sms-ova, djeca sve manje pažnje posvećuju književnosti- kaže mladi šibenski glumac.

vidicibilic5

vidicibilic7

vidicibilic2Djeca ni ovaj put nisu zanemarila ‘Čitajmo četvrtkom’, došlo ih je preko 20. Najprije su malo bila nemirna, ali Jakov ih je ubrzo zainteresirao za zgode Ježurke Ježića. Na kraju su svi skupa došli i do pouke priče, ‘kod kuće je najljepše’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.