FOTO: Katarski šeik u Šibeniku s predsjednicom: Pričalo se o ulaganjima u energetiku i turizam

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović boravi danas u Šibeniku gdje se u novom hotelu u Mandalini sastala s visokim gostom, šeikom Hammad bin Jassim bin Jaber Al-Thanijem. Na radnom ručku sa šeikom i pripadnikom katarske kraljevske obitelji bili su i šibenski gradonačelnik Željko Burić te župan Goran Pauk.

emir predsjednica

Nakon ručka uputili su se u Gradsku vijećnicu gdje su s predsjednicom rezmirali radni ručak s visokim gostom.

Burić se tom prilikom zahvalio što je na njezinu inicijativu u naš grad stigla delegacija iz Katara, a kazao je kako su gosti iskazali ambicije i želje za ulaganje u Hrvatsku i Šibenik.

kolinda u sibenik 2

-Posebno sam zadovoljan jer je Šibenik spreman sve potencijalne lokacije, ovisno o kojem gospodarskom dijelu pokažu ulagači interes, su spremne. Uz kavu s predsjednicom rezimirali smo sve o čemu se ranije pričalo te je upoznali s potencijalima u samom gradu – kazao je Burić.

Župan Pauk dodao je kako kraljevska obitelj iz Katara nije prvi put u Šibeniku i Hrvatskoj.

kolinda u sibenik 3

-Oni jako dobro znaju s čim raspolažmo, a ono što ih najviše interesira je enegretika, organska poljoprivreda i turizam. Dakle, puno toga što mi imamo i pružamo. Što, gdje i na kojoj poziciji te hoće li do toga doći, o tom potom. Htio bih naglasiti da je bitno i važno da je čovjek takve razine, te moći i takvog kapitala došao upravo u Šibenik – poručio je šibensko-kninski župan.

Katarski šeik smatra se jednim od najbogatijih ljudi na svijetu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.