FOTO: Kiša nije omela jutarnje pripreme za početak 11. sajma u srednjovjekovnom Šibeniku

Nakon svake kiše, izađe Sunce i s tim na umu izlagači na ovogodišnjem 11. po redu Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku dočekali su prve kišne kapi ovog petka, 4. rujna, pripremajući svoje štandove na obali za prvi sajmeni dan.

sajam u srednjovjekovnom sibeniku (1) sajam u srednjovjekovnom sibeniku (3)

– Kiša nas nije prepala. Mi smo već naviknuli na to da obično za vrijeme renesansnog festivala pada kiša i onda smo se pripremili s najlonima, ceradama. Dolazimo ovdje jedno pet, šest godina zaredom – kazala nam je izlagačica s otoka Krka, Vesna Mrakovčić.

Unatoč kiši i činjenici da brojni štandovi još nisu posloženi i spremni za početak, posjetitelji grada već su ‘bacili’ prvi đir po šibenskoj rivi razgledavajući jedno od središnjih punktova sajma.

sajam u srednjovjekovnom sibeniku (4)

Kao i svake godine dosad, sajam nudi raznovrsnu ponudu od šarenih mahom drvenih igračaka za djecu, preko raznih veselih ukrasa za dom do domaćih prehrambenih proizvoda. A i to je tek početak.

sajam u srednjovjekovnom sibeniku (5) sajam u srednjovjekovnom sibeniku (6)

Sajmene aktivnosti službeno počinju danas u 12 sati, dok će se program nastaviti u popodnevnim satima žongliranjem na Trgu Republike Hrvatske (ispred katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice) u 18.30 sati. Na istom mjestu održat će se Paška alka, u 19 sati, a potom slijedi službeni program dobrodošlice (20.30 sati) te tradicionalna paljba iz topova.

I tako sve do nedjelje, 6. rujna.

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.