FOTO: Kolinda Grabar Kitarović: Šibenik sam prigrlila kao svoj grad

Povodom Dana Šibensko-kninske županije, koji se obilježava 17. svibnja, danas je u šibenskom kazalištu održana svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj su dodijeljene nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama. Ovogodišnju obljetnicu svojim je dolaskom dodatno uveličala predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kojoj je ovo prvi službeni posjet Šibeniku otkako je sjela na čelo Pantovčaka.

kolinda sibenik7

– Drago mi je danas kao i uvijek biti u Krešimirovu gradu koji sam i ja prigrlila kao svoj. Ovo je grad u kojem moja djeca vrlo često provode najsretnije trenutke svoga djetinjstva i na tome sam zahvalna svim građanima koji uvijek mene i moju obitelj dočekuju s toplinom i dobrodošlicom – kazala je predsjednica u svom govoru te dodala kako se nada da će županijski čelnici, bez obzira na stranačke razlike, nastaviti raditi na razvojnim projektima u gospodarstvu.

kolinda sibenik6

-Ono je osnova rasta zapošljavanja, stabilnosti obitelji, perspektive mladih te poluga demografskog oporavka koji mora biti naša trajna briga. Djeca i mladi ključan su čimbenik naše budućnosti. Ovaj grad i županija uvijek su bili okrenuti djeci i mladima o čemu svjedoči višeljetna tradicija MDF-a u koji ulažete puno entuzijazma – poručila je Grabar Kitarović.

kolinda sibenik3

Nakon sjednice predsjednica je prošetala šibenskim ulicama gdje su je u stopu pratila razdragana djeca te komentirala kako je ‘ovo najbolja hrvatska predsjednica’. Njezin posjet Šibeniku nije prošao ni bez sveprisutnog Jere Labure koji je predsjednici poklonio narančasti šal ‘Sve za Šibenik’.

kolinda sibenik2

kolinda sibenik1

kolinda sibenik5

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.