FOTO: Kupnjom suvenira pomozite autističnoj djeci u Šibeniku

Danas se obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu kojim se želi skrenuti pozornost javnosti diljem svijeta na sve veći problem povećanja broja ljudi sa ovim poremećajem.

Šibenik se priključio ovoj inicijativ postavljanjem štanda ispred Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ gdje građani mogu kupiti magnete, bedževe ili majice, i na taj način potpomoći formiranju udruge.

– Svjetski dan svjesnosti o autizmu se obilježava od 1979. , a ove godine Šibenik po prvi put ima štand. Mi, roditelji djece s autizmom, osnovali smo udrugu jer sve ostaje na nama kada institucije zakažu. Ovim štandom želimo osvijestiti ljude i ukazati koliko je autizam prisutan u našem društvu. – rekla nam je Nina Knežević, jedna od inicijatora udruge koju smo zatekli za štandom u društvu drugih roditelja.

autizam1

autizam4

autizam6

Štand će se danas nalaziti ispred knjižnice do kraja dana, a nakon toga zainteresirani će moći kupiti prigodni materijal na pultu knjižnice.

Iz udruge još napominju da će se u Šibeniku Svjetski dan svjesnosti o autizmu službeno obilježiti 9. travnja puštanjem plavih balona s Draženovog igrališta, dok će Šime Strikoman napraviti milenijsku fotografiju.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.