FOTO: Mame pomažu mamama koje su napustile Sigurnu kuću i nalaze se na početku novog života

Vrijedne mame iz Kluba roditelja Udruge Ardura organizirale su kreativnu radionicu uz jednu humanitarnu akciju.

Riječ je o Klubu sastavljenom od polaznika Škole za roditelje Udruge Ardura koji se okupljaju jednom do dva puta mjesečno i bave se temama vezanim uz roditeljstvo.

– Sve se vrti oko roditeljstva i rada na sebi, imamo i razne goste s područja pedijatrije, stomatologije i psihologije, a često i organiziramo svojevrsne ‘izlete’ koji prate aktualnu temu kojom se bavimo. Tako smo organizirali i posjet jednoj osnovnoj školi budući da nam je tema bila polazak u prvi razred. Organiziramo i izlete pa smo tako posjetili Sokolarski centar, a svake godine i organiziramo neku humanitarnu akciju – objasnila nam je Danijela Ćaleta, voditeljica Kluba roditelja.

ardura5

ardura4

ardura3

Prošle godine su roditelji pomogli korisnicima Sigurne kuće, a ove godine, u suradnji s Udrugom Ardura, dvjema majkama koje su izašle iz gore spomenute kuće.

Mame iz Kluba su taku skupile odjeću, obuću, higijenske potrepštine i igračke, a našlo se tu i frizura i večera u jednom restoranu.

– Svake godine organiziramo i kreativnu radionicu pa smo tako ove godine izrađivali božićne čestitke.Čestitke su izrađivali mališani zajedno s roditeljima, a cilj je poticati druženje kroz kreativnost i slanje pisanih čestitki – nastavlja Ćaleta.

U Klubu roditelja se bave svim svim temama vezanim uz roditeljstvo, pa tako nisu ni propustili obraditi i ono aktualnu – djeca i internet.

ardura2

ardura1

ardura

U vrijeme kada se život odvija virtualno, kada se čestitanje Božića svodi na slanje šablonskih poruka ili prigodnih animacija, ovakve kreativne radionice dobivaju još više na važnosti.

Usaditi djeci, a ujedno i vratiti samima sebi, onu davno nestalu naviku -slanje ručno ispisanih čestitki. One su i bile najdraži nam ukras ispod bora…ako se još toga i sjećamo.

Bravo za mame koje su ove godine pomogle dvjema supermamama pred kojima je novi početak. Niti jedan početak nije lagan, ali uz malo pomoć drugih svakako je lakši.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.