FOTO: Ministar Mornar svečano pustio u rad studentsku menzu na Baldekinu

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar danas popodne je i službeno pustio u rad studentsku menzu na Baldekinu, možda i najljepšu u Hrvatskoj.

mornarmenza3

– Izuzetno mi je drago vidjeti da se Veleučilište u Šibeniku razvija, da ide u pravom smjeru, jer sam još davno, i prije autoputa,  što bi se reklo,  na VUŠ-u predavao programiranje na Turističkom menadžmentu. Nema pravog grada bez visokobrazovanih ustanova, a Šibenik će uskoro dobiti i sveučilišne studije. Ova menza je velik korak naprijed, jer je ulaganje u studentski standard osnova za privlačenje što više ljudi na studiranje u Šibeniku- rekao je ministar Mornar.

mornarmenza2

Dodao je i kako se uskoro kreće sa studijem energetike u Šibeniku.

– FER i FESB tu kreću sa tri smjera, i nadam se da će se ta priča uspješno razvijati, i da će se u Šibeniku otvarati i novi studiji. Primarni cilj je stvarati kadrove koji su sposobni i sami sebi naći posao, ne samo ga tražiti, već i zapošljavati druge. Moramo stvarati kadrove koji stvaraju poslove, kako u Šibeniku, tako i u cijeloj Hrvatskoj- rekao je ministar.

mornarmenza4

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić dodao je kako je siguran da menza na Baldekinu neće biti jedini studentski restoran u Šibeniku.

– Otvaranjem novih studija potrebe će biti sve veće, i nadam se i tri do četiri studentska restorana u gradu- rekao je gradonačelnik Burić.

mornarmenza5

 

mornarmenza6

Okupljene je pozdravio i župan Goran Pauk, predstavnici studenata VUŠ-a i sama dekanica Anita Grubišić, koja je ministru Mornaru, prije samog svećanog presijecanja vrpce, poklonila umjetničku sliku sa motivima šibenskog Doca, te šibenski botun.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.