FOTO: Mladi Europljani u Šibeniku učili kako postati ekološki predavači i dječji odgojitelji

U Šibeniku je od 3. do 11. listopada održana devetodnevna aktivnost projekta pod nazivom „Earth challenge“ u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta i međunarodnih partnera.

Dvadeset šestero mladih iz Španjolske, Portugala, Makedonije, Rumunjske i Hrvatske sudjelovalo je na tečaju.

earth challenge (3)

 

Cilj projekta „Earth challenge” bio je osposobiti dvadeset šestero mladih za rad kao ekoloških predavača i odgojitelja djece i mladih. Sudionici su imali priliku naučiti više o osnovnim alatima prenošenja znanja i zaštiti okoliša kroz team building igre, otvorene rasprave, radionice primjera dobre prakse, radionice igranja uloga te su imali priliku organizirati dva školska sata.

earth challenge (1)

 

Mladi su imali priliku raditi u multikulturalnom okruženju te iskusiti u praksi što to znači biti ekološki predavač volontiranjem u volonterskoj akciji (petak 10. listopada 2015.) – organiziranjem dva nastavna sata posvećena zaštiti prirode. Izradili su motivacijsku brošuru za mlade u Europi kako bi ih ohrabrili u neformalnom obrazovanju i zaštiti okoliša.

Sudionici su posjetili NP Krka kako bi otkrili važnost zaštite, osjećaj poštovanja i zahvalnosti prema prirodnim resursima. Mladi sudionici imali su priliku naučiti više o kulturama drugih zemalja, njihovim sličnostima i razlikama, te uspostaviti buduću suradnju. Projekt je predstavio program Erasmus+ kao efikasan alat razvoja zajedničkih europskih interesa kao što je ekološka osviještenost i neformalno obrazovanje.

earth challenge (4)

Projekt “Earth challenge” financira Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu EU programa “Erasmus+”.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.