FOTO: Mladi Šibenčani iz zbora Laudantes: Iz Sarajeva se vraćamo sretni i nadahnuti

Papu Franju u Sarajevu je jučer na stadionu Koševo pozdravilo 67 tisuća hodočasnika među kojima su bili vjernici iz Šibensko-kninske županije. Posebnu čast pjevati u pretprogramu dobili su članovi Biskupijskog zbora mladih Laudantes iz Šibenika koji se s puta vraćaju puni dojmova.

papa franjo sarajevo

-Kako smo u petak po dolasku kasnili, nismo stigli pjevati na samom molitvenom Bdijenju, međutim, velika nam je čast bila jutros sudjelovati u pretprogramu s našom autorskom pjesmom “Bože moj, vodi me”. Nadahnuti svim događanjima, papinim porukama, riječima mira i zajedništva, samom susretu i molitvi, svoje hodočašće ćemo završiti animirajući pjevanjem jutarnju sv. Misu u župi sv. Luke u nedjelju – navode nam mladi iz Laudantesa.

laudantes sarajevo1

laudantes sarajevo3

Složni su kako je iza njih jedno prelijepo iskustvo, a govore nam kako su, osim velikog izazova i priznanja, na dar dobili i – radost.

laudantes sarajevo2

-Unutarnju radost koja je rasla, bujala i širila se među nama od prvog dana, a svoj je vrhunac doživjela ovih dana. Sretni i ponosni što imamo priliku i na ovaj način slaviti i častiti Boga, te u molitvi sa svima što nisu mogli prisustvovati ovom velikom događaju, šaljemo velike pozdrave iz Sarajeva – poručuju za kraj.

Papa Franjo na središnjem misnom slavlju u Sarajevu molio je za mir u svijetu.

Danas se, draga braćo i sestre, još jednom iz ovoga grada uzdiže vapaj naroda Božjeg i svih muškaraca i žena dobre volje: Nikada više rata! –  kazao je Sveti Otac. Svoj posjet BIH iskoristio je za međureligijski susret te se susreo sa svećenicima i časnim sestrama koji su mu ispričali strahote doživljene tijekom rata. Susreo se i s mladima na čija je pitanja strpljivo odgovarao.

Otkrio je da ne gleda televiziju, ali da povremeno ode u kino. Mladima je poručio da među sobom ne stvaraju neprijatelje nego da zajedno koračaju u budućnost. Pozvao ih je da mole za njega udijelivši im blagoslov.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.