FOTO: NIJE TREBALO DUGO ČEKATI: Išaran plakat ‘Dobrodošli u Zadarsku regiju’

Plakat koji je jučer postavljen na ulazu u Šibenik s natpisom ‘Dobrodošli u Zadarsku regiju’ je išaran.

Podsjetimo, plakat je postavila Hrvatska zajednica županija na čijem je čelu župan Goran Pauk koji je pojasnio kako riječ o provokativnom marketinškom triku. Taj trik, međutim, nisu najbolje prihvatili čelnici oporbe u Šibensko-kninskoj županiji, a očito ni sami građani.

– Hrvatska zajednica županija ovom je kampanjom željela građane potaknuti na razmišljanje o lokalnom identitetu. Činjenica je da bi okrupnjavanje županija u pet ili sedam regija na nacionalnoj razini, dovelo do toga da poneki regionalni centar hijerarhijski i teritorijalno potpadne pod neki susjedni. Dakle, bilo kakvo prekrajanje Hrvatske trebaju odobriti prije svega građani. Bez njihove podrške takvi potezi ne vrijede. U Hrvatskoj zajednici županija i dalje stojimo kod toga da je bit u funkcionalnoj i fiskalnoj decentralizaciji koja bi ojačala hrvatske županije, a ne u njihovom broju – poručio je jutros Pauk sa sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održane u Zadru.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.