FOTO: NOĆ KNJIGE: Najmlađi šibenski čitatelj ima manje od tri godine

Program povodom obilježavanja Noći knjige 2016. započeo je već u jutarnjim satima Radionicom izrade šibenske kape za djecu vrtićke dobi, a potrajat će do kasnih večernjih sati. Jutro je bilo rezervirano za djecu raznih dobnih skupina, a i popodne prolazi u dječjem duhu.

Najmlađi Šibenčani plesom i pjesmom su nastavili obilježavanje Noći knjige, a nastupili su dječji zbora Cvrčak,dječja etnoigraonica Balarin i djeca iz vrtića Šibenski tić.

a

b

 

 

Svake godine Knjižnica već tradicionalno bira najčitatelja, korisnika koji je u prethodnoj godini posudio najviše knjiga.

– U kategoriji beba do tri godine, na koju smo posebno ponosni zbog promicanja važnosti čitanja naglas djeci od najranije dobi, titulu najmlađeg čitatelja je odnio Lukas Plenča – istaknula je Marina Šimić sa Dječjeg odjela šibenske knjižnice.

received_10154076453169318

received_10154076454019318

U kategoriji predškolaca najveći je broj posuđenih slikovnica imala Eva Zamarin, dok je titula najčitatelja u kategoriji osnovnoškolaca pripala Ivanu Pavlu Vlaiću.

Program je nastavljen izvedbom predstave ‘Suđenje Mrni i Dobri’ nastaloj na radionicama Društva Naša djeca. Autorica priče, kostima i rekvizita je Zdenka BIlušić koja je zajedno s djecom ušla u vremeplov i zaplovila na krilima mašte u srednjovjekovni Šibenik i godinu 1443.

c

dd

e

Prigram se nastavlja u 20.30 kada slijedi druženje s piscem Zoranom Pongrašićem; razgovor će voditi šibenski pisac za djecu Aljoša Vuković. Sat vremena kasnije slijedi proglašenje najčitatelja, ovaj put odraslog, te proglašenje pobjednika za najbolju neobjavljenu kratku priču ‘Kušin’.

Za glazbeni dio će biti zaslužan glazbeni duo Antiqua s početkom u 22.30.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.