FOTO: OČIMA GRAĐANA: Stranci čiste ono što domaći zagade

Proljeće nam je pokucalo na vrata, temperature više proljetne nego zimske, prve šparoge – idealna kombinacija za iskoristiti vikend u prirodi.

Šetnica u kanalu sv. Ante izbor je velikog broja Šibenčana jer se nalazi blizu, a šetnja uz more i netaknutu prirodu osigurava maksimalno opuštanje.

setnica

setnica1

setnica2

setnica3

setnica5

 

Ipak, čini se da je nekima poslužila kao idealna lokacija za ostavljanje otpada.

– Prošli vikend sam naišla na prizor koji me, blago rečeno, šokirao. U kanalu sv. Ante, pored starih kuća, ljudi su izbacili ogromne količine šute i smećaa nekoliko metara dalje sam naišla na hrpu kutija od stiropora za koje vjerujem da ih je izbacio neki ribar. Ovo je ekocid za koji bi trebalo kazniti odgovorne, nadležne institucije bi trebale reagirati, nešto poduzeti – priča nam ogorčena sugrađanka koja je poslala fotografije koje svjedoče kako priroda predstavlja odlagalište nekima.

setnica6

setnica7

setnice4

Isto ovo mjesto je prošlo ljeto očišćeno u radnoj akciji u kojoj su sudjelovali volonteri iz Narančaste zgrade zajedno sa sedam mladih Belgijanaca koji su to boravili.

ardura2

ardura7

ardura 4

 

Isti ti Belgijanci su otišli sa pozitivnim utiscima o našem gradu i najavili ponovni posjet. Ovaj prizor ih se sigurno ne bi dojmio.

Stranci čiste ono što domaći zagade, moglo bi se reći na ovu situaciju u kanalu.

Naravno, ne smijemo zaboraviti šibenske volontere koji tokom godine organiziraju razne akcije čišćenja, ali njihov broj je znatno manji od broja onih koji zagađuju okoliš.

Priroda nam je dala svoj maksimum, a mi se očito maksimalno trudimo uništiti je.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.