FOTO: Održan hodajući kolegij u Podinama i Vrsnom

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa suradnicima i u pratnji direktora gradskih poduzeća „Vodovoda i odvodnje“ Mihom Miočem, „Zelenila“ Sinišom Burićem , i direktoricom Gradske čistoće“ Sanjom Čatlak održao je danas hodajući kolegij u Podina i Vrsnom.

Hodajući je kolegij krenuo iz Podina, gdje je gradonačelnik Burić od strane Mjesnog odbora upoznat s problematikom mjesta. „Naš prioritet jest izgradnja vodovodne mreže i to je preduvjet našeg razvoja, posebice turističkog, jer ovaj kraj ima turistički potencijal.“, naglasio je predsjednik MO Podine Ivan Vrcić. Prema riječima gradonačelnika Burića, projekt vodoopskrbe Vrsnog je već napravljen, trenutno je u procesu ishodovanje građevinske dozvole, a čitav projekt će stajati milijun i pol kuna. Prema riječima direktora Vodovoda Mihe Mioča, izgradnja vodovodne mreže u Podinama može se očekivati već iduće 2016. godine. Kolegij je potom obišao zgradu Mjesnog odbora koja prokišnjava i potrebna joj je hitna sanacija. „To što prokišnjava naravno da nije u redu i da smo spremni pomoći u sanaciji, no Mjesni odbor mora osmisliti sadržaj za navedenu zgradu, a ne da izdvajamo sredstva za nešto što neće imati konkretnu.“, naglasio je gradonačelnik Burić.

kolegij

kolegij1

kolegij2

kolegij3

U Podinama je također potrebno sanirati cestu prema groblju,  kao i postaviti jednu autobusnu stanicu u ulazu u mjesto na državnoj cesti prema Splitu

Nakon Podina, gradonačelnik je nastavio s kolegijem u Vrsnom, gdje su ga, u Mjesnom domu, primili članovi mjesnog odbora, na čelu s predsjednikom Tomislavom Budimirom. “Mjesni dom je u lošem stanju i potrebno ga je urediti i privesti svrsi; prije svega sanirati vlagu, promijeniti zatvore, te sanirati pod.“, kazao je gradonačelnik.

Kao prioritet i u Vrsnom istaknuta je izgradnja vodovodne mreže. „Navedeni projekt može biti riješen u sklopu izgradnje kraka vodovodne mreže prema Podinama, te će se nakon izgradnje mreže u Podinama, krenuti s projektom Vrsno.

Pored vodovodne mreže i manjih zahvata na zgradi Mjesnog odbora, u Vrsnom je potrebno obnoviti cestu prema groblju, poravnati teren kako bi se omogućilo parkiranje automobila kraj crkve. Direktorica Čistoće Sanja Čatlak obvezala se kraj crkve postaviti jedan veliki otvoreni kontejner, kako bi se riješio problem neprimjerenog odlaganja cvijeća i svijeća s groblja.

Zahtjev MO Vrsno također jest izgradnja javne rasvjete kraj igrališta i prema groblju.

Pročelnik upravnog odjela za komunalne djelatnosti Miroslav Lucić, obavijestio je predstavnike Mo kako su za rasvjetu već napravljeni troškovnici. Što se tiče rasvjete pokraj igrališta ona će Grad stajati 22 tisuće kuna s PDV-om, dok će ona prema groblju stajati 27 tisuća kuna s PDV-om.

„Grad Šibenik će obaviti sanaciju zgrade mjesnog odbora, kao i izgradnju javne rasvjete na traženim lokacijama, te će također pristupiti obnovi ceste prema groblju. To je prva faza i to će sigurno ići iduće proračunske godine“, istaknuo je Lucić.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.