Ovaj vikend u Šibeniku održan je Yacht susret za skipere i zapovjednike jahti u organizaciji Pomorskog učilišta AdriaLibar. Kako bi se zahvalili na vjernosti kandidatima Odjel za brodice i jahte organizirao je druženje uz edukaciju i informiranje profesionalaca u nautici o najnovijim promjena u pravilnicima, procedurama prijave i registracije brodica i jahti te uslugama koje uključuju i kulinarske vještine i poznavanje kulture posluživanja vina.
Predavač Boris Seljanovski, umirovljeni načelnik odjela za inspekcijske poslove, danas aktivan predavač na pomorskim tečajevima u Adria Libru, upoznao je skipere sa obvezama dokumentacije u charter djelatnosti, najnovijim izmjenama Pravilnika o brodicama i jahtama i uvjetima koji moraju biti zadovoljeni za sigurnost plovidbe. Najveći interes pokazali su sudionici za „primjere s terena“ tj. primjere i stručne savjete u slučaju havarija na moru.
Master Chef Zdravko Kalabrić nazvao je hrvatske skipere ambasadorima nautičkog turizma Hrvatske.
-Navike gosta danas su drugačije nego prije, traži se svježa i lokalna namirnica, a kuhar mora poznavati nutricione vrijednosti namirnica i educirati se o trendovima u kuharstvu – kazao je Kalabrić.
Vinski konzultant Ante Soža svojim bogatim iskustvom u u ugostiteljstvu i vinskoj branši svjedočio je o kvaliteti ponude i nužnosti zajedničke promocije hrvatskih vina. Na samom početku predavanja zamolio je skipere da izbjegnu stereotipe u ponudi na jahtama i educiraju se o identitetu i sortama hrvatskih vina i predstavio najvrijednija, najzastupljenija i autohtona hrvatska vina.
Ivana Šišara, predstavnica agencije MagTours specijalizirane za pomorske avio karte te usluge o organizaciji pomorskih putovanja predstavila je program pogodnosti za pomorce i članove njihove obitelji.
Na kraju predavanja, Renata Knežić Rak, direktorica Adria Libra zahvalila se sudionicima na odazivu i istaknula kako pomorsko učilište 2014. obilježava 25 godina obuke u pomorstvu i kako je YACHT SUSRET jedan od niza aktivnosti kojom će se obilježiti obljetnica.
Druženje uz ručak nastavilo se na poljoprivrednom gospodarstvu Agro Prižba