FOTO: Održan Yacht susret skipera i zapovjednika jahti u Šibeniku

Ovaj vikend u Šibeniku održan je Yacht susret  za skipere i zapovjednike jahti u organizaciji Pomorskog učilišta AdriaLibar. Kako bi se zahvalili na vjernosti kandidatima Odjel za brodice i jahte organizirao je druženje uz edukaciju i informiranje profesionalaca u nautici o najnovijim promjena u pravilnicima, procedurama prijave i registracije brodica i jahti te uslugama koje uključuju i kulinarske vještine i poznavanje kulture posluživanja vina.

Predavač Boris Seljanovski, umirovljeni načelnik odjela za inspekcijske poslove, danas aktivan predavač na pomorskim tečajevima u Adria Libru,  upoznao je skipere sa obvezama dokumentacije u charter djelatnosti, najnovijim izmjenama Pravilnika o  brodicama i jahtama  i uvjetima koji moraju biti zadovoljeni za sigurnost plovidbe. Najveći interes pokazali su sudionici za „primjere s terena“  tj.  primjere i stručne savjete u slučaju havarija na moru.

yacht_training3

Master Chef Zdravko Kalabrić nazvao je hrvatske skipere ambasadorima nautičkog turizma Hrvatske.

yacht_training1

-Navike gosta danas su drugačije nego prije, traži se svježa i lokalna namirnica, a kuhar mora poznavati nutricione vrijednosti namirnica i educirati se o trendovima u kuharstvu – kazao je Kalabrić.

Vinski konzultant Ante Soža svojim bogatim iskustvom u u ugostiteljstvu i vinskoj branši svjedočio je o kvaliteti ponude i nužnosti zajedničke promocije hrvatskih vina. Na samom početku predavanja zamolio je skipere da izbjegnu stereotipe u ponudi na jahtama i educiraju se o identitetu i sortama hrvatskih vina i predstavio najvrijednija,  najzastupljenija  i autohtona hrvatska vina.

Ivana Šišara, predstavnica agencije MagTours specijalizirane za pomorske avio karte te usluge o organizaciji pomorskih putovanja predstavila je program pogodnosti za pomorce i članove njihove obitelji.

yacht_training

Na kraju predavanja, Renata Knežić Rak, direktorica Adria Libra zahvalila se sudionicima na odazivu i istaknula kako pomorsko učilište 2014. obilježava 25 godina obuke u pomorstvu i kako je YACHT SUSRET jedan od niza aktivnosti kojom će se obilježiti obljetnica.

Druženje uz ručak nastavilo se na poljoprivrednom gospodarstvu Agro Prižba

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.