FOTO: ODUŠEVLJEN JE I PONOSAN: Gradonačelnik primio glumce iz Laživca

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas članove glumačkog ansambala Hrvatskog narodnog kazališta  u Šibeniku koji su sinoć, zajedno s gostujućim glumcima,  oduševili publiku premijernom izvedbom komedije „ Laživac“ u režiji  Zorana Mužića i Marijane Nole. Jakov Bilić, Mate Gulin, Anđelko Babačić, Joško Ševo, Franka Klarić, Danira Gović, Oriana Kunčić, Ivo Perkušić, Rade Periša, Jasminka Antić i Jere Svračak zvijezde su sinoćnje premijere, a  ljubitelji scenske umjetnosti imaju priliku pogledati reprizne izvedbe  večeras, 17.prosinca i sutra, 18.prosinca s početkom u 20,00 h.

buric glumci 2

„ Ponosan sam na vašu sinoćnju izvedbu, osobito stoga jer je to naša šibenska produkcija i vjerujem da će kazališne kuće diljem Hrvatske  ugostiti glumački i produkcijski izvrsno odrađenu predstavu.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Nakon čestitke i uvodne riječi gradonačelnika, uslijedio je neformalni razgovor s glumcima koji su kazali da je upravo energija koja je povezala scenu i publiku dala  dodatni  impuls uspjehu predstave.

Komedija „Laživac“ ( Lažac) napisana je 1750. godine i otad je nebrojeno puta uprizorena na svjetskim pozornicama te se smatra jednom od najboljih, ikada napisanih komedija.

buric glumci 3

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.