FOTO: ODZVONILO KOMODU: Policija ostavlja kazne vozilima parkiranim na pločniku na Vidicima

U trenutku kad nam se javio čitatelj Portala, dvadesetak vlasnika nepropisno parkiranih vozila u gradskoj četvrti Vidici, u Šibeniku, od četvrtka, 10. rujna, ‘lakše’ je za oko 300 kuna.

Naime, pod brisačem na vjetrobranu njihovih automobila prometna policija ostavljala je pripadajuće kazne budući da su automobili parkirani na za to nepredviđenom mjestu – pločniku.

Kako je riječ o nogostupu kojima prolaze djeca, ublizini je osnovna škola, a tu je i dom za starije i nemoćne, postrožena patrola i ostavljene kazne nisu osobito iznenađenje budući da treba, budimo iskreni, popuniti i državni proračun.

parkiranje_kazna (2)

Valja spomenuti, kako se automobili na tom mjestu na jednak način parkiraju već dugi niz godina bez većih ili učestalih kazni što je, svakako, dovelo do toga da ostavljanje limenih ljubimaca na istom mjestu postane stvar navike, gotovo pa nepisano pravilo.

-Nije se nikad u Hrvatskoj naplaćivala kazna na tom mjestu pa su ljudi navikli. Jasno je da tamo parkiranje nije dozvoljeno – kratko će sumirati naš čitatelj (podaci poznati redakciji).

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.