FOTO: Ovako bi trebao izgledati veteranski centar u bivšoj vojarni Bribirskih knezova

Na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku gradit će se jedan od četiri veteranska centra u Hrvatskoj. Projekt je nedavno prezentiran u Šibeniku, a prikazano je i idejno rješenje budućeg centra koji bi na prostoru od 5 tisuća četvornih metara trebao imati oko 130 korisnika.

veteranski centar4

veteranski centar2

Veteranski centar u Šibeniku imao bi 73 sobe, od čega osam jednokrevetnih, 57 dvokrevetnih i osam soba za 100 postotne invalide.

Veteranski centri su ustanove smještajno-rehabilitacijskog tipa u kojima će se provoditi preventivni psihosocijalni programi, radna terapija, razni oblici sportske rekreacije te će se korisnicima omogućiti sudjelovanje u kulturno–zabavnim i obrazovnim programima.

veteranski centar3

veteranski centar1

Također, veteranski centri pružat će savjetodavnu pomoć i podršku populaciji u potrebi u područjima poput zaštite prava ratnih veterana, članova obitelji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i civilnih žrtava Domovinskog rata, njihova zapošljavanja, uključivanja u zadružno poduzetništvo i djelovanje udruga branitelja, upravljanja novcem, upravljanja stresom itd., što će povećati društvenu uključenost ciljane populacije i aktivno sudjelovanje u životu zajednice.

veteranski centar5

Projekt izgradnje veteranskog centra u Šibeniku vrijedan je pet milijuna eura, a sredstva će se osigurati iz  Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.