FOTO: OVO SU NAJLJUBAZNIJI ŠIBENSKI VOZAČI: Oni propuštaju pješake s osmijehom na licu

U organizaciji PU Šibensko-kninske, Grada Šibenika, Turističke zajednice Grada Šibenika i Prometno-tehničke škole u ponedjeljak se u Šibeniku s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka provela akcija pod nazivom ‘Dan ljubaznosti u prometu’.

Učenici volonteri proveli su nadzor na pješačkim prijelazima i kontrolu ponašanja vozača, a danas nagrađeni vozači su upravo oni koji su zadovoljili pravila prednosti prolaska pješaka te su pohvaljeni kao savjesni.

policija dan ljubaznosti nagradeni 020616 14

policija dan ljubaznosti nagradeni 020616 13

Žikici Stanojeviću, Miloradu Malenici, Luki Stančiću, Vici Ercegu, Aniti Klisović, Josipu Kosoru, Ljiljanu Ivankoviću, Anti Orloviću, Marici Spahiji i Zoranu Mikulandri priznanja su u prostorijama Gradske uprave uručili Nikica Penđer, Nikica Božić, službenik Odjela za sigurnost cestovnog prometa i direktor TZ Grada Šibenika Dino Karađole.

– Ovom smo akcijom pokušali potaknuti vozače da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, a vama se posebno zahvaljujem jer ste pokazali iznimnu prometnu kulturu i ne samo da ste pješake u ponedjeljak propustili na pješačkom, već ste na svojim licima pritom imali i osmijeh, a rukom ste djeci, odraslima, starijima, trudnicama i ostalim pješacima pokazali da ste ih vidjeli i da slobodno mogu proći – poručio je nagrađenima Nikica Božić iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa.

policija dan ljubaznosti nagradeni 020616 10

policija dan ljubaznosti nagradeni 020616 7

– Majka sam malog djeteta, pa mi je sasvim normalno u prometu biti ljubazna i tako učim svoje dijete. Iskreno, nisam znala da su me primijetili, a kada su jučer nazvali mog oca ona je skoro pao u nesvjest jer je mislio da se nešto loše dogodilo – kroz smijeh je poručila Anita Klisović, a Luka Stančić se pokazao pravim profesionalcem.

policija dan ljubaznosti nagradeni 020616 9

– Svakodnevno sam u prometu i trudim se maksimalno poštivati prometna pravila, pa tako i biti susretljiv prema pješacima. I mi vozači smo nekad pješaci, pa znamo kako je to. Pružat ćemo dobar primjer i dalje, a iz svog iskustva mog reći da nismo baš savjesni i ljubazni koliko bi mogli biti. Može to i bolje – rekao je taksist Luka.

policija dan ljubaznosti nagradeni 020616 8

„ Svakodnevno smo kao pješaci i kao vozači izloženi stresnim prometnim situacijama, a  poštivanje pravila može nam značajno olakšati život. Zahvaljujem se savjesnim vozačima i neka njihovo ljubazno ponašanje bude poruka svima i poticaj na veću brigu o pješacima u prometu.“, rekao je ljubaznim vozačima zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer, a Dino Karađole osvrnuo se pritom i na ljetne mjesece kada je broj turista pješaka znatno povećan, a strpljivost vozača zbog gužve i visokih temperatura manja.

policija dan ljubaznosti nagradeni 020616 4

„ Zbog boravka turista u gradu, povećavaju se i prometne gužve na cestama, što često utječe na strpljivost vozača. Nadamo se da će ova akcija pomoći podizanju svijesti svih sudionika u prometu i stvaranju sigurnog prometnog okruženja.“, rekao je direktor TZ Dino Karađole.

policija dan ljubaznosti nagradeni 020616 6

policija dan ljubaznosti nagradeni 020616 2

policija dan ljubaznosti nagradeni 020616 3

policija dan ljubaznosti nagradeni 020616 5

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.