FOTO: Pauk o novoj bolnici: Natječaj za idejno rješenje je bespotreban!

‘Arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja nove šibenske bolnice koji je potpisao sanacijski upravitelj dr. Marin Paić s Društvom arhitekata Šibenik je bespotreban’, ustvrdio je danas na konferenciji za medije župan Goran Pauk.  Župan je medijima izložio sve dokumente koji su do sada izrađeni za potrebe gradnje nove bolnice na prostoru vojarne Bribirskih knezova te je kazao da sva ta dokumentacija zapravo predstavlja idejno rješenje, a sljedeći korak koji se trebao napraviti je natječaj za idejni projekt.

-Ova dokumentacija ovdje je ono što zovemo idejno rješenje ili što je podloga za raspisivanjem natječaja. To je stručna, medicinska i arhitektonska dokumentacija koja je izrađena – kazao je Pauk te prezenitirao Programske smjernice i kapacitete za dimenzioniranje bolnice koje je 2007. godine izradila tvrtka 3L iz Zagreba, a koje su 2010. godine prepravljene zbog usklađivanja s novim bolničkim standardima.

pauk bolnica zupanija

Iste godine napravljen je i arhitektonsko-građevinski program, a godinu kasnije instalacijski program, kazao je župan te naglasio kako je sljedeći korak u realizaciji nove bolnice trebala biti izrada idejnog projekta koji postaje osnovom za ishodovanje lokacijske dozvole s kojom se potom od DUUDI-ja traži ustupanje prostora u vojarni Bribirskih knezova.

-Tada je došlo do sanacije bolnica i zaustavljeni su bilo kakvi radovi na novoj šibenskoj bolnici. Postupak sanacije još traje, iako je trebao biti gotovo 2014. godine. Rečeno je da će sanacijski program trajati godinu dana, međutim niti je objelodanjen niti je završen. S aspekta gospodarstva i struke nemamo dokument koji govori da je sanacija bolnica gotova – poručuje župan.

pauk bolnica zupanija2

Upravo zbog sanacije bolnica, uvjeren je Pauk, ne zna se što će biti s projektom nove bolnice, a Županija kao osnivač bolnice, premda joj je zbog sanacije tu funkciju privremeno oduzela država, nikakve informacije ni o čemu nema.

Pauk je siguran kako je nedavno potpisivanje ugovora o raspisivanju arhitektonskog natječaja za idejno rješenje zapravo inicirano početkom izborne kampanje.

-Sanacijski upravitelj dr. Paić kazao je kako idejno rješenje za novu bolnicu ne postoji, ali nije želio provjeriti niti potražiti da sve ove dokumente koje mi imamo postoje i u bolnici. Dakle, mi nismo lažnjaci koji mašu dokumentima kojih nema. Imamo ih, oni postoje – zaključuje župan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.