FOTO: Pet domaćih proizvođača dobilo oznaku ‘Hrvatski otočni proizvod’

Povodom dodjele nagrada održane u Bolu na Braču pred oko dva mjeseca, gdje je Šibensko – kninska županija bila zastupljena s istih pet proizvođača kao i danas, župan Goran Pauk dodijelio je danas oznaku ‘Hrvatskog otočnog proizvoda’ istim proizvođačima, odnosno njihovim proizvodima.

otocni proizvodi 8

Na županovom stolu tako danas se našla palamida u ulju i namaz od maslina Poljoprivredno turističke zadruge Faust Vrančić iz Prvić Luke te uljni macerat smilja, gospine trave i nevena te čaj sa škoja Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva Mario Šmit iz Prvić Šepurine. Turistička agencija Bisage iz Jezera izložila je svijećnjake od drva masline, Lipa – šepurinski obrt za izradu narodnih odjevnih predmeta i edukaciju predstavila je tepih, a Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta s Murtera predstavila je igru memorije.

otocni proizvodi 9

otocni proizvodi 10otocni proizvodi 4

otocni proizvodi 7

Župan je pohvalio domaće proizvođače uz napomenu da je hrvatski otočni proizvod oznaka koja predstavlja posebnost, kvalitetu i originalnost. –Dodjeljuje se, evo, devetu godinu i tim se daje poticaj za daljnji rad i razvoj otočnih proizvođača. Otkad se projekt provodi oznaku je dobilo 219 otočnih proizvođača sa 628 proizvoda s 23 otoka. Jedan od najvažnijih ciljeva projekta je ostanak naših ljudi na otocima uz stvaranje proizvoda otočne kvalitete. S tom svrhom osnovana je u Udruga poslovni klaster hrvatski otočni proizvod, kojom presijeda Ivan Nimac. Ponosni smo i na otvaranje prvog prodajnog prostora otočnih proizvoda u Hrvatskoj, kod nas u Šibeniku, čije je opremanje sufinancirala županija s oko 90 tisuća kuna, a Grad je ustupio prostor. Nažalost, planirani prostor u Zagrebu blizu Trga još nije otvoren, iako je postojalo obećanje nadležnih u Ministarstvu. Organizirali smo, a nastojat ćemo i dalje, sajam otočnih proizvoda i svakako ćemo putem proračuna i ovakvih akcija, doprinositi rastu i razvoju naših otočnih proizvoda i proizvođača i promovirati život na otocima- zaključio je župan Goran Pauk.

otocni proizvodi 6

otocni proizvodi 1otocni proizvodi 3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.