FOTO: Pogledajte kako će izgledati ulaz u Zlarin nakon uređenja

Županijska lučka uprava ovih je dana dobila idejno rješenje po kojem će se raditi uređenje površinskog djela uz pristanište na Zlarinu. Riječ je o površini koja se nalazi u vlasništvu Županijske lučke uprave, a dosada je bila neuređena. Idejno rješenje izradio je Arhitektonski biro prostor d.o.o. iz Šibenika, a već je naručen i glavni projekt, kazao nam je ravnatelj ŽLU-a Željko Dulibić.

zlarin 4

zlarin 3

-U ovoj godini za ovaj projekt predviđeno je 200 tisuća kuna, riječ je o manjim građevinskim radovima i hortikulturnom uređenju prostora, a ukoliko sva dokumentacija bude gotova na vrijeme, nadamo se kako ćemo s radovima početi na jesen – navodi Dulibić.

Predsjednik MO Zlarin Vladimir Buneta ističe kako će se ovim projektom promjeniti vizura otoka s obzirom da je riječ o samom ulazu u mjesto.

zlarin 2

zlarin 3

zlarin 1

-Prema zakonu nitko nije mogao ulagati u to područje osim Županijske lučke uprave. Uređenje ovog dijela uz obalu mnogo će značiti za Zlarin – napominje Buneta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.