FOTO: Pogledajte kako napreduju radovi na tvrđavi Barone

Društvo za očuvanje šibenske kulturne baštine ‘Juraj Dalmatinac’ objavilo je nekoliko ‘friških’ fotografija rekonstrukcije tvrđave Barone.Obnovu druge šibenske tvrđave sufinancira Europska unija s milijun eura, a ostatak investicije u iznosu od oko 300 tisuća eura osigurat će Grad Šibenik.

barone radovi 1

barone

 

Na tvrđavi Barone nalazit će se visokotehnološki muzej koji će koristiti tehnologiju ‘proširene stvarnosti’. Tako će posjetitelji putem pametnih telefona i prijenosnih računala, a u budućnosti i posebnih AR naočala, promatrati i istraživati sadržaje iz bogate šibenske povijesti, podsjetio je zamjenik gradonačelnika, dodavši da će posebna atrakcija biti pogled s vidikovca na panoramu Šibenika kakav je bio u 17. stoljeću.

radovi barone

Uz sam objekt će se iskoristiti prirodni pad terena i napraviti amfiteatar za manje manifestacije i predavanja koji će moći primiti sto posjetitelja, u zapadnom kutu tvrđave uredit će se dječje igralište, a idejno rješenje uređenja tvrđave Barone uključuje restauraciju, revitalizaciju i održivo korištenje ovog spomenika kulturne baštine te stvaranje atraktivnog izletničkog lokaliteta.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.