FOTO: Pogledajte muzej sv. Frane, dosad strogo čuvanu šibensku tajnu

Jutros je muzej u samostanu sv. Frane u Šibeniku po prvi puta otvorio svoja vrata i pokazao što se sve krije u samostanskom fundusu. Danas je razgledanje bilo otvoreno samo za novinare i trustičke djelatnike, a službeno svečano otvaranje održat će se u srijedu, 3. lipnja.

muzej sv frane3

 

muzej sv frane5

Muzej, na kojem su radili Antonijo Šunjerga, Valentino Dražić Celić i Zdenka Bilušić, pod vodstvom Hrvoja Zekanovića i budnom paskom franjevaca i konzervatora, podijeljen je na četiri cijeline, a u njega je uloženo pola milijuna kuna.

muzej sv frane7

 

muzej sv frane8

– Najvrijedniji je svakako kodeks broj 11 u sklopu kojeg je i Šibenski molitva u originalnom obliku. na touch screenu možete čuti i prepjeve šibenske molitve, u izvedbi crkvenih zborova i klape Nostalgija- kaže fra Ivan Bradarić.

muzej sv frane9

 

muzej sv frane10

U muzeju je i ugodno mjesto za opuštanje, mali mediteranski vrt, gdje možete na miru razmisliti sve ono što ste u muzeju vidjeli.

Ulaznica za muzej će se naplaćivati 20 kuna.

Pogledajte fotogaleriju Josipe Bolanče.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.