FOTO: Pogledajte nacrte i maketu, ovako će izgledati nova Poljana!

Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnju Grada Šibenika izdao je građevinsku dozvolu za uređenje Trga Poljana i građenje podzemne garaže, odnosno kako stoji u dozvoli za građenje, „građevine javne i društvene namjene – trg, prezentaciju arheologije, garažu i trafostanicu“. „Ovim projektom Šibenik će dobiti prepoznatljiv središnji trg i naravno toliko potrebna parkirna mjesta koja su zalog njegovom turističkom razvoju, posebice stare gradske jezgre.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Građevinska dozvola izdana je u skladu s glavnim projektom koji je sastavni dio građevinske dozvole, a u tijeku je izrada izvedbenog projekta koji bi trebao biti izrađen do srpnja 2016. Procijenjena vrijednost garaže i uređenja kontaktnih površina, uključivo parter Poljane, je do 40 milijuna kuna.

Podsjetimo. gradonačelnik Željko Burić potpisao je 13. veljače 2015.g. s atellierom Minerva iz Dubrovnika Ugovor za izradu projektne dokumentacije za izgradnju i uređenje trga Poljana. Ugovor je vrijedan 1,3 milijuna kuna plus PDV

poljana2

poljana - Copy

 

poljana2

poljana7

poljana5

poljana4

poljana 6

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.