FOTO: Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan Svetog Florijana

U povodu obilježavanja Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće uz kip sv. Florijana ispred Vatrogasnog doma u Šibeniku. Vijence su položili gradonačelnik Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta , a počast stradalim kolegama iskazali su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika sa  zapovjednikom Volimirom Miloševićem.

Florijan2

Florijan2

florijan3

Izaslanstva Vatrogasne zajednice Šibensko- kninske županije, Grada Šibenika i Šibensko- kninske županije, JVP Grada Šibenika i DVD-ova s područja Grada  te  JVP Grada Drniša položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na sve stradale i umrle vatrogasce kod centralnog križa na Gradskom groblju Kvanj.

Za duše preminulih vatrogasaca izmoljena je molitva odrješenja, a okupljenima se obratio i predsjednik Vatrogasne zajednice Šibensko- kninske županije  Zoran Smolić čestitavši vatrogascima dan njihova zaštitnika sv. Florijana.

florijan4

florijan5

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.