FOTO: Poljsko izaslanstvo u radnom posjetu Šibeniku

Konferencijom u Gradskoj knjižnici, na kojoj je predstavljen „Swietokrzyskie inovativni sistem i pametne specijalizacije“, započeo je dvodnevni radni posjet poljskog izaslanstva Gradu Šibeniku. Izaslanstvo predvodi Grzegorz Orawiec, Director Regionalnog odjela Maršalovog ureda Swietokrzyskie Vojvodstva, koji je bio domaćin izaslanstvu Grada Šibenika, točnije Odjelu za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj za njihova posjeta Gradu Kielce u ožujku prošle godine.

IMG_7455

– Još jednom vam, u ime Grada Šibenika, želim zahvaliti na suradnji i razmjeni znanja vezanih, prije svega, uz fondove EU. Boravak našeg izaslanstva u Poljskoj bio je prvi korak koji je rezultirao već petim susretom koji nam danas ovdje omogućava da iz prve ruke čujemo kako svoju regiju učiniti pametnom i konkurentnom u okružju Europe. Mi želimo dobru praksu iz Kielcea primijeniti u Šibeniku, ali i mi vama prenijeti naša iskustva i na kraju dobiti sinergijski učinak između naših dvaju gradova – rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

IMG_7471

Član Upravljačkog odbora Swietokrzyskie Vojvodstva Wojciech Lubawski pozdravio je prisutne i zaželio da se suradnja Šibenika i Vojvodstva razvije kroz neke moguće zajedničke projekte.

Krešimir Kovač održao je prezentaciju Strategije razvoja Grada Šibenika.

Boravak poljskog izaslanstva nastavlja se sutra, u četvrtak 21. svibnja 2015. sastankom u Uredu gradonačelnika, nakon kojeg će g. Gregor Orawiec i gradonačelnik Željko Burić dati izjave za medije s početkom u 9,45h.

Predviđen je sastanak i s dekanicom Veleučilišta u Šibeniku Anitom Grubišić, kao i posjet Gospodarskoj zoni Podi.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.