FOTO: POTPISAN SPORAZUM: Suradnja Šibensko-kninske županije s poljskim Šleskim vojvodstvom

Sporazum o suradnji potpisali su danas u Katowicama u Uredu maršala Šleskog vojvodstva župan Goran Pauk i maršal Šleskog vojvodstva Miroslaw Sekuła u nazočnosti poljskih medija i predsjednika Skupštine Šleskog vojvodstva Andrzeja Gościniaka. U trodnevnom posjetu Šleskom vojvodstvu u Republici Poljskoj sa županom su i pročelnik njegovog ureda Novica Ljubičić, Marlena Floigl, pročelnica Ureda za gospodarstvo i Željana Šikić, direktorica županijske Turističke zajednice.

poljaci222

Danas potpisani Sporazum predstavljat će temelj suradnje između dviju regija u razdoblju od dvije godine s mogućnošću produženja ili sklapanja formalnog ugovora o suradnji u području gospodarstva, turizma, kulture, razmjeni dobrih praksi u području teritorijalnog marketinga kao i regionalnog razvoja, posebno kroz razmjenu iskustava u povlačenju sredstava iz europskih fondova te stvaranja osnova i poticanje suradnje između organizacija, poduzeća i društvenih zajednica obje regije. Šlesko vojvodstvo inače je jedno od 16 poljskih administrativnih regija sa sjedištem u Katowicama, po broju stanovnika odgovara Hrvatskoj i poljski je lider u korištenju sredstava iz Europske Unije.

poljaci333

Prijedlog o uspostavi suradnje između naše županije i Šleskog vojvodstva iniciran je na bilateralnom sastanku predstavnika Šibensko-kninske županije i Šleskog vojvodstva održanog u okviru III. Foruma poljskih i hrvatskih regija u lipnju ove godine u Primoštenu. Na sastanku je dogovoreno potpisivanje pisma namjere te je poljsko izaslanstvo pozvalo župana da zajedno sa suradnicima posjeti Šlesko vojvodstvo kada bi potpisali sporazum o suradnji.

U okviru trodnevnog posjeta Šleskom vojvodstvu izaslanstvo Županije održat će radni sastanak sa predstavnicima Odjela za regionalni razvoj, a posjetit će znanstveno-tehnološki park Euro-Centrum i Muzej ugljena Guido, najveću i najvažniju turističku i kulturnu atrakciju u gradu Zabrzu nedaleko od Katowica

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.