FOTO: Predstavnici slovenskog Impola stigli u TLM: Obilaze strojeve, a sastat će se i sa županom Paukom

Predstavnici slovenskog Impola, kako smo jučer najavili, stigli su danas u TLM gdje će obići strojeve u svim pogonima šibenske tvornice. Nakon razgovora sa stečajnim upraviteljem TLM Aluminiuma Brankom Morićem, Slovenci će se sastati i sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom.

tlm slovenci 3 170216

tlm slovenci 5 170216

Njihov dolazak u Šibenik najbolji je dokaz kako će Impol otkupiti dug od Jadranke banke u iznosu od 250 milijuna kuna, preuzeti ukupno poslovanje TLM-a te pokrenuti proizvodnju, smatra predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Zdravko Burazer.

Iako još službeno nema potvrde da će se sutra u Zagrebu potpisati ugovor između Slovenaca i Državne agencije za sanaciju banaka o ulasku Impola u TLM, Burazer navodi kako je to gotova stvar.

tlm burazer 1 170216

-Od ljudi iz Upravnog odbora DAB-a doznao sam da će potpisivanje biti upriličeno sutra u Hrvatskom saboru i mislim da je to proceduralna stvar. Ne bi oni danas došli tu niti bi ih primio župan Goran Pauk da ta priča nema osnova i da nije dovedena kraju – navodi.

Sindikalista najviše raduje najava Impola o pokretanju proizvodnje od 100 tisuća tona godišnje što ne može, kaže Burazer, odraditi manje od 400 radnika. On vjeruje kako će Slovenci tražiti čak 500 ljudi.

-U najboljim godinama TLM je godišnje proizvodio oko 55 tisuća tona aluminijskih proizvoda, a samim time znamo što to znači. Ovo je za TLM novi početak. Ono što je nama u sindikatu interesantno je da to neće moći odraditi manje od 400 ljudi. Pošto će Impol postati glavni vjerovnik ukupnog TLM-a, Valjaonica, Prešaonica i Adriala, u pitanju je i do 500 radnika. Start proizvodnje po najavama trebao bi biti početak ožujka – dodaje sindikalist.

Sjednica skupštine vjerovnika TLM-a najavljena je za 9. ožujka na kojoj bi se Impol trebao pojaviti kao glavni vjerovnik šibenske tvornice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.