FOTO: Prijateljstvo gradova Šibenik i Humenne u Slovačkoj

Jučerašnjim otpisivanjem Sporazuma o promicanju prijateljstva i suradnje između gradonačelnika Šibenika Željka Burića i Jane Valove, gradonačelnice slovačkog  Grada Humenne, Šibenik i Humenne i službeno su postali gradovi prijatelji. Svečanost potpisivanja Sporazuma upriličena je na Tvrđavi sv. Mihovila, a uz predstavnike Grada Šibenika i Grada Humenne, svečanom činu potpisivanja nazočili su i župan Goran Pauk,  članovi Gradskog vijeća, gradskih kulturnih ustanova i gradskih tvrtki.

sibenik2

„Ugovor koji smo  danas potpisali samo je formalna potvrda jer prijateljstvo između Šibenika i Humennea traje već godinama. Ovim prijateljstvom spajamo kontraste jer je   Hummenne  prekrasan kontinentalni grad, dok je Šibenik ljepotica i ponos Hrvatske.“, rekao je u prigodi potpisivanja gradonačelnik Željko Burić, dodajući da se nada da će se veze među našim gradovima i još više ojačati u vidu kulturne i gospodarske suradnje.

sibenik3

Gradonačelnica Valova iskazala je zadovoljstvo jučerašnjim ‘stavljanjem pečata’ na višegodišnje prijateljstvo.

„ Hrvatska diplomatkinja mi je na početku suradnje s Hrvatskom rekla da je Šibenik najljepši grad u Hrvatskoj i zato mi je posebno drago da smo uspjeli uspostaviti bliske kontakte i postati gradovi prijatelji. Hummenne  je inače industrijski  razvijen grad, a drugi  po visini BDP-a u cijeloj državi.“, rekla je gradonačelnica Humennea Valova, pozvavši gradonačelnika Šibenika na uzvratni susret u prigodi obilježavanja 698.obljetnice spomena grada Humenne.

sibenik4

Uz nekoliko izvedbi klape Babalubam, prikazivanje kratkih filmova o gradovima Humenne i Šibenik, jučerašnji program upotpunjen je demonstracijom tehnike bakroreza umjetnika Zvonimira Vile, čiji radovi će tijekom ovog ljeta biti dostupni posjetiteljima tvrđave.

sibenik5

Predstavnici grada Humenne u Šibeniku će boraviti do  ponedjeljka, 22. lipnja, a u okviru posjete nazočit će i večerašnjem otvaranju MDF-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.