FOTO: Proljetni radovi u ‘narančastoj zgradi’ na Banju

U ‘narančastoj zgradi’ na području bivše tvornice TEF, živo je ovih dana. Krenuli su radovi oko uređenja prostora koji su dobili nove stanare početkom ožujka kada je potpisan ugovor između Grada i udruga koje su temeljem priloženih projekata ostvarili pravo korištenja međukata i trećeg kata zgrade. Grad je izdvojio 50 tisuća kuna za stavljanje u funkciju sanitarnog čvora dok je udrugama ostalo uređenje prostorija.

narancasta zgrada1
– Radovi su krenuli ‘punom parom’ , radimo mi iz udruga ali i volonteri i prijatelji koji nisu direktno povezani s udrugama. Posao je otežan jer sanitarni čvor još nije riješen pa se snalazimo na razne načine. Dosad smo sami financirali građevni materijal dok ne dobijemo neke donacije. – kaže Ivan Buvinić, član Šibenske udruge mladih (Š.U.M.) .

narancasta zgrada
U prostoru trenutno borave predstavnici udruge Š.U.M. koji vode kreativnu, plesnu i dramsku radionicu te vegeonicu, dok je audio radionica u nastanku.
Osim već spomenute udruge, pravo korištenja prostora dobile su Udruga Ardura Šibenik, Savjet mladih grada Šibenika, Udruga mladih ‘Mladi u EU’ i Društvo sportske rekreacije ‘Sport za sve’ 08 Forca Šibenik.

narancasta zgrada3
Za vikend planiraju veliku radnu akciju i svi zainteresirani su više nego dobrodošli, a sve informacije i prijave mogu pronaći na stranicama udruga.

Piše: Ana Rak

FOTO: Šibenska udruga mladih

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.