FOTO: Publika se nije osmjehnula: Humanitarni koncert Kamenčića naišao na slab odaziv

Večeras je po dvanaesti put održan tradicionalni humanitarni koncert ‘Za njihov osmijeh‘ udruge Kamenčići koji je okupio brojne izvođače, ali ne i brojnu publiku. Udruga je od Grada Šibenika dobila na raspolaganje prostor u zgradi ex Tefa, no potrebna su velika ulaganja u opremanje i obnovu, te je sav prihod skupljen na koncertu namijenjen upravo tome.

kamecnci7

kamencic3

kamencici

– Prije svega, jako mi je žao što je gledalište ovako prazno i zahvaljujem svima onima koji su večeras došli i učinili dobro djelo. Praktički, kada pomažete djeci s posebnim potrebama, usudio bih se reći, srce je veće nego kada pomažete nekome tko nema tako velike potrebe. Što se tiče priče oko prostora Udruge Kamenčići i dugovanja, dotakli smo se te teme na kolegiju i Grad će to riješiti kako bi Udruga mogla nastaviti nesmetano djelovati – rekao je Nikica Penđer koji je i komentirao izjavu Sonje Ninić Ševo, predsjednice Udruge Kamenčići Šibenik, da se osjeća prevareno.

kamencici1

kamencici2

– Gospođa Ševo i ja smo uvijek u dobrim odnosima i imam osjećaj da tu nije došlo do problema između nas osobno, već do tehničkih. Naše službe su u nekom trenutku zakazale, što je normalno kada imate toliko posla, no stvari sa strujom ćemo riješiti tako da Udruga neće imati nikakvih problema – Penđerove su riječi koji osobno u ime Grada preuzima tu odgovornosti i daje obećanje da će se to riješiti.

– Kad smo napokon dobili ključeve, došli smo u prostor u kojoj nije bilo električne energije, a mi u tom trenutku nismo imali 15 tisuća kuna. Gradonačelnik je rekao da će to pokriti i mi vjerujemo u naše čelnike. Mi ćemo ih potezati dok ne ispune naša očekivanja, a kad pričamo o upornosti, mi smo uporniji – komentirala je Ninić Ševo spomenutu situaciju.

Voditelji večerašnjeg programa bili su Leon Lučev i Ranko Ćuća, a u glazbenom dijelu programu nastupili su Antonio David Perina, Sara Škugor, Katarina Vučetić i Marjan Slavica, uz klapu Stina KUD Koralj i Plesnu skupinu OŠ Jurja Šižgorića, koji su i otvorili zabavni dio večeri. Program odličan, koncert tradicionalan, ali publike slabo.

kamencici5

kamenciic6

– Teško da ćemo večeras skupiti dovoljan iznos potreban za uređenje budući da je odaziv jako slab. Imamo jako dobar program i nismo baš zadovoljni večerašnjim odazivom, ali što je tu je. Mi ćemo i dalje imati naše humanitarne akcije dok ne prikupimo potreban novac, a to je oko 120 tisuća kuna. Koncert se organizira, bez obzira na odaziv publike, kako zbog naših korisnika, tako i zbog svih osoba s intelektualnim teškoćama županije – rekla nam je Ninić Ševo.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.