FOTO: Pun grad turista, predviđa se najbolja turistička sezona do sada

Mjesto radnje Šibenik, vrijeme radnje travanj. Obzirom da turista ima i više no što se u ovo doba godine moglo očekivati, jesu li samo u prolazu ili su kafići, restorani i hoteli već počeli profitirati, provjerili smo kod lokalnih ugostitelja, hotelijera i turističkih djelatnika.

turisti sezona

turisti sibenik japanci

 

heritage

 

– Vidi se da je sezona počela. Naime, prošli i ovaj tjedan hotel nam je pun. Jako smo zadovoljni i čini se da će sezona biti zadovoljavajuća – kaže Maja Peran, recepcionerka hotela ‘Life Palace’.

– Kave i kolače zasad dolaze konzumirati uglavnom lokalci. Turisti malo manje, ali polako, bit će i njih kroz koji dan sve više – poručuje zadovoljno Žare.

restoran heritage konobar

heritage1

 

Grupe Japanaca obično su samo u prolazu, ali danas su imali dovoljno vremena da u Šibeniku i ručaju.

– Odlučili su se za Tomasseo gdje su odlučili probati šparoge i školjke. Nadam se da će biti zadovoljni – kaže njihov turistički vodič Senka Curavić, a početkom sezone zadovoljan je i ugostitelj Ivica Badžim, vlasnik restorana Tomasseo. Kod njega, kaže, ima i lokalaca, ali i turista.

tomaseo vlasnici

turisti restoran sibenik

– Ja sam zadovoljan. Uvijek ovdje ima naših, ali polako dolaze i inozemni gosti. Danas su nam tu Japanci koji će, ne sumnjam, biti zadovoljni našim specijalitetima – govori Ivica.

restoran sezona turizam

turisti restoran1

 

Iz Turističke zajednice Grada nisu nam mogli dati realne podatke jer podaci još uvijek nisu obrađeni, a još uvijek traje proces uhodavanja u eVisitor, informacijski sustav za prijavu i odjavu turista. Ipak, Dino Karađole, direktor TZ Grada nije krio zadovoljstvo činjenicom da se sezona zahuktava.

– Koliko vidim i čujem od lokalnih ugostitelja, privatnih iznamljivača, hotelijera i ostalih turističkih djelatnika, uglavnom svi izražavaju zadovoljstvo i jedva čekaju da sezona krene kako treba. Brojki i podataka još nemamo kako bismo to mogli i dokazati, ali čini se da nas čeka najbolja sezona do sada – tvrdi Karađole.

turisti sibenik

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.