FOTO: RADI BEZ ODOBRENJA: Konzervatori zaustavili uređenje lokala Zvone Bobana na šibenskoj rivi

Konzervatorski odjel u Šibeniku zaustavio je radove na uređenju lokala, odnosno štekata na šibenskoj rivi, kojeg ovog ljeta planira otvoriti bivši nogometaš Zvonimir Boban. Podsjetimo, Boban planira slastičarnicu otvoriti u Šibeniku, ali i u jednom objektu u Vodicama. Kako nam je potvrdila pročelnica šibenskih konzervatora Živana Stošić, radovi su obustavljeni jer izvođač nije ishodovao nikakvo odobrenje, a objekt uređuje u zaštićenoj povijesnoj cjelini.
slasticarna zvone boban

-Radovi nisu u skladu s našim pravilima niti Pravilnikom o postavljanju oznaka uređaja i opreme Grada Šibenika. Po tim mjerilima svi štekati na šibenskoj obali ne smiju imati nikakvu podnu podlogu, osim kamene, dok je ovdje izvođač postavio podnu oblogu. Na bočnoj fasadi prozor je prepravljen u vrata bez ikakvog konzervatorskog odobrenja, a niknula je i čudna željezna konstrukcija, na kojoj će vjerojatno doći reklama objekta, međutim prema pravilima štekati mogu biti natkriveni jedino tendom. Postavljene su i USB konstrukcije ploče koje su zatvorile prostor te nije jasno čemu služe, drugim riječima sve je neusklađeno  – pojašnjava nam Stošić koja je zbog svega izvijestila inspekciju Ministarstva kulture i gradske komunalce, a radovi su obustavljeni od ponedjeljka. Međutim, kako doznajemo, izvođač radova već je uložio žalbu na prijavu konzervatora.

slasticarna zvone boban 2

-Mi smo na teren izašli zbog prijave drugih ugostitelja koji su se žalili na tijek radova, što je i normalno jer ista pravila moraju vrijediti za sve – zaključuje Stošić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.