FOTO: Radionica: Za izraditi dobar karić treba oko dva sata vremena

Želite se prijaviti na veliki Grand Prix Šibenika u utrci karića na Tri bogena niz Tanaju, a ne znate kako sami napraviti svoj bolid na balinjerama? Imali ste prilike naučiti kako ga sami izraditi, što je jedan od uvjeta nastupa na utrci, jutros ispred kluba Azimut, na radionici izrade karića u organizaciji pokretača cijele utrke Darka Relje Ritma.

karici5– Najbržima, koji su se prvi pojavili na radionici, u suradnji sa Šibenskim tjednikom i Šibenskim portalom osigurali smo i set balinjera. Izraditi ćemo na licu mjesta i jedan ogledan karić, pokazat ćemo fazu po fazu izrade, tako da  svi to mogli naučiti, ne radi se o visokoj tehnologiji- kaće Darko Relja Ritmo.

karici10Ispred Azimuta zatekli smo s novim balinjerama i djeda Dragu Kursara, dosad najstarijeg prijavljenog za utrku, s unukom.
– Znam sam napraviti karić, napravio sam ih dosta. Ima skoro 50-ak godina od kada sam zadnji put vozio karić, ali zadnji sam izradio sredinom 80-ih godina za svog sina. – kaže Drago Kursar.

kariciradionica1Unuk je još mlad za vožnju, nije ona baš tako bezazlena, ali obećao je da će doći podržati didu na tri bogena.
Slična priča je i kod kudikamo mlađeg, 43- godišnjeg Nene Lozića.
– Vozio sam kariće dosta, zadnji put krajem 80-ih, ali nisam ih nikad izrađivao sam, pa mi je ova radionica dobro došla- kaže Neno Lozić.

kariciradionica3

kariciradionica4Ogledne izrade karića uhvatio se Đorđe Katalinić.

– Trebat će mi oko dva sata za napraviti karić. Najvažnija stavka su balinjere, također i najskuplja, ali tu smo podjelili već desetak setova. Zatim, trebate dobru dasku za sjedalo, dvije daske za prednju i zadnju osovinu, dasku za timun, dva coketa i nekoliko vida. I to je to- kaže Đorđe.

karici7

karici9Još uvijek stignete do Azimuta, prijavite se za utrku ‘Na tri bogena’, dobit ćete i set balinjera koji poklanja Šibenski tjednik.

kariciradionica4Ako se danas ne podjele svi setovi, dođite u prostorije Šibenskog tjednika u ulici Jurja Barakovića 2, ispunite prijavnicu i poklonit ćemo set balinjera.

Požurite!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.