FOTO: Radovi u tijeku – novi vrtić na Meterizama

Gradilište novog vrtića kreativnog razvoja djece rane i predškolske dobi „Žižula“ na Meterizama obišao je danas gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima. „Nakon pripreme gradilišta na redu su radovi na podizanju samog objekta do stavljanja pod krov, a vrtić bi trebao biti otvoren 2017.g .“, kazala je tijekom obilaska direktorica DV Žižula Zorana Ivić.

meterize vrtic

meterize vrtic1

 

meterize vrtic2

 

Dječji vrtić kreativnog razvoja djece rane i predškolske dobi Žižula bit će izgrađen na parceli od 2000 m2, a ukupna investicija „teži“ cca 8 milijuna kuna. „Prošle godine u 12 mjesecu smo kupili ovu česticu, a danas već možemo govoriti o realizaciji projekta, odnosno o gradnji vrtića koji bi prve mališane trebao primiti u 2017.g.“, kazala je direktorica vrtića Žižula Zorana Ivić.

 

Vrtić, u kojem će se provoditi dramski, scenski, likovni, glazbeni i sl. programi, u prizemlju će se protezati na 500m2, uz dodatnih 500m2 na katu, 250 m2 u galeriji i 250 m2 podrumskog prostora.

 

„Nakon vrtića Smilje na Jamnjaku, drago mi je da će i Meterize dobiti jedan novi, namjenski građen, objekt za naše najmlađe sugrađane. Meterize su naselje u kojem žive brojne mlade obitelji i ovaj vrtić će podići razinu kvalitete života u ovoj gradskoj četvrti.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Predsjednik Gradske četvrti Meterize Novica Ljubičić, koji je danas s gradonačelnikom obišao gradilište, čestitao je i zahvalio obitelji Ivić, prije svega direktorici Zorani Ivić, na investiranju u predškolski objekt na Meterizama.

 

Vrtić će imati sportsku dvoranu 19x11m, zatim art studio, tu će se smjestiti i Uprava vrtića, kao i centralna kuhinja. Vrtić će otvoriti i novih 15 radnih mjesta.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.