FOTO: Šibenik dobio punjač za električne automobile

Šibenik je jutros, na parkingu Tehničke škole preko puta željezničkog kolodvora dobio svoj prvi punjač za električne automobile.

punjac2– Radi se o punjaču koji će ponajprije koristiti za edukaciju naših učenika, a moći će ga koristiti i vlasnici električnih bicikala. Električnih automobila još nema u Šibeniku, mi smo najjužnija točka u Dalmaciji u kojoj postoji ovakav punjač. Ako tko i dođe u Šibenik električnim automobilom, napunit ćemo mu ga besplatno.  To je i svojevrstan zalog za budućnost- rekao je na jutrošnoj promociji električnog punjača ravnatelj Tehničke škole Joško Belamarić.

punjac3– Ovaj punjač se savršeno uklapa u budući Studij energetike koji pokrećemo u rujnu. I na njemu učenici mogu učiti za budući studij, koji će im omogućiti da se ne moraju seliti i studirati svugdje po Hrvatskoj. Zadovoljstvo Gradske uprave s tim je veće ako se zna da je Grad Šibenik u proteklih godinu i pol uložio puno truda u razvoj projekata vezanih za ekologiju i zelene energije– rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić, dok je župan Goran Pauk i službeno pustio punjač u rad.

punjac4Kako je najavljeno, Tehnička škola dobit će od HEP-a na upotrebu i jedan za vožnju na električni pogon preuređeni Fiat Stilo.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.