FOTO: Šibenik domaćin nacionalnog programa predškolskog odgoja

Šibenik je danas bio domaćin regionalne smotre projekata iz područja nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava (NPOOOLJP) i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske. U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i dječjih vrtića Šibensko-kninske županije, predstavljen je program za područje predškolskog odgoja. Stručni skup predvodile su mr.sc. Andreja SIlić i dr.sc. Ivanka Stričević u ulozi sudaca procjenitelja programa. Pozdravne riječi sudionicima skupa su uputili zamjenik župana Zoran Smolić i Nikica Penđer, zamjenik gradonačelnika.

medo4
– Imam osjećaj da ćemo mi muškarci morati poduzeti neke korake kako bi osigurali ravnopravnost u odgajanju djece jer je odgojateljstvo uglavnom žensko zanimanje – rekao je Zoran Smolić, koji nije zaboravio istaknuti kako ga veseli što se regionalna smotra održava u Šibeniku.

medo2
Sudionici su istaknuli važnost međužupanijske komunikacije i pozdravili su dosadašnje suradnje koje su vrtići ostvarili nakon ovakvih skupova. Projekti predstavljaju poligon za zajedničko učenje, a na sucima procjeniteljima je zadaća da programe učine boljima.

PIŠE: Ana Rak

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.