FOTO: Šibenski ekonomski samodrživi brod na Svjetskom tjednu poduzetništva u Milanu

U Milanu je u tijeku drugi dan Global Entrepreneurship Week u čijem radu sudjeluju i predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, predvođeni pročelnikom Matijom Bumbakom.

bumbak2Na Svjetskom tjednu poduzetništva predstavlja se i projekt iCat, ekonomski samoodrživog broda koji, uz podršku šibenskog gradskog odjela, traži partnerstvo u daljnjoj realizaciji.
„Zadovoljni smo interesom za ovaj šibenski projekt, a podršku su nam dali i ministar poduzetništva i obrta Godran Maras s kojim smo se sastali u Milanu, kao i s njegovom pomoćnicom Zdenkom Lončar i generalnom konzulicom Republike Hrvatske u Milanu Ivom Pavić. Održali smo i nekoliko sastanaka s mogućim partnerima na projektu i optimistični smo što se tiče budućnosti iCat-a. S nama je, naravno, i direktor iCat-a Tomislav Uroda čiji projekt se naslanja na Intermodal, ali i na strategiju razvoja Šibenika kao zelenog grada.“, kazao je Matija Bumbak.

bumbak3Pregovore s partnerima jutros su, pored Bumbaka, vodili i Ivana Bujas-Rupić i Krešimir Kovač iz šibenskog Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.
Naime, Svjetski tjedan poduzetništva, što se ove godine od 16. do 19. ožujka održava u Milanu, omogućit će prekogranično povezivanje poduzetnika i njihovih projekata i ideja, a inovacijama pronalazak puta k realizaciji. Prvi Svjetski tjedan poduzetništva održan je 2009 u Kansas Cityju uz sudjelovanje poduzetnika iz 60 zemalja, dok je 2. okupljanje održano u Dubaiju. U Shangaiju je održan Svjetski tjedan poduzetništva 2011, u Liverpoolu 2012., Rio de Janeiro je bio domaćin 2013, a Moskva 2014. s preko 150 zemalja sudionica.

bumbak4U vrlo kratkom vremenu, Global Entrepreneurship Week je prerastao u interdisciplinarno okupljanje start up tvrtki iz cijelog svijeta i mjesto na kojem poduzetnici, investitori, znanstvenici, lideri i političari rade zajedno kako bi ideje pretvorili u stvarnost, sve u cilju ekonomskog rasta.

bumbak5

bumbak6

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.