FOTO: Šibenski GSS-ovci sudjelovali na primanju spašavateljskih ekipa u bavarskoj vladi

Deset članova HGSS zajedno s ostalim spašavateljskim ekipama iz Bavarske, Italije, Austrije i Švicarske jučer poslijepodne sudjelovalo je na svečanom primanju bavarske vlade organiziranom u dvorcu Oberschleisheim pored Munchena. Spašavatelje je pozvala predsjednica bavarskog parlamenta Barbara Stamm u znak zahvalnosti na sudjelovanju u akciji speleospašavanja u jami Riesending Schachthöhle.

Na primanju je bilo i dvoje predstavnika šibenske stanice GSS-a koji su ujedno sudjelovali u akciji speleospašavanja.

hgss_bavarska2

Podsjetimo, početkom lipnja u jami u Njemačkoj stradao je speleolog kada mu je s 50 metara na glavu pao kamen i teško ga ozlijedio.

Na ovom primanju sudjelovale su sve najznačajnije osobe Bavarske. Barbara Stamm prilikom govora posebnu pozornost posvetila je svim spašavateljskim službama koje su sudjelovale u akciji spašavanja speleologa Johanna Westhausera.

hgss_bavarska

Članove HGSS-a danas je ugostila  prva Hrvatica zastupnica u bavarskom parlamentu Michaela Kaniber, a susreli su se s brojnim hrvatskim iseljenicima koji su izrazili zadovoljstvo i ponos što je HGSS nesebično izašao u susret i u njaboljem svjetlu prikazao Hrvatsku.

IZVOR: HGSS 

FOTO: Facebook

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.