FOTO: Šibenski studenti ostvarili izniman uspjeh na Turizmijadi 2015 u crnogorskom Tivatu

Studenti Veleučilišta u Šibeniku po povratku s Turizmijade iz Crne Gore vratili su se s uspjesima na natjecanjima u znanju i sportu, osmjesima na licima te stečenim novim prijateljstvima sa studentima, kolegama iz cijele regije.

studenti_sibenik_turizmijada (1)

Putovanje u Tivat trajalo je 5 dana i svi smo jako zadovoljni s cjelokupnom organizacijom domaćina, njihovom ljubaznošću i gostoprimstvom, te izuzetno prijateljskim nastupom svih sudionika. Posebno sam ponosna na naše prvo mjesto osvojeno na natjecanju u znanju gdje smo kolegice Jasmina Župčić, Andrea Dujić i ja na temu Inovativne biznis ideje primjenjive na regiju pisale projekt „Garden of Senses“ u suradnji zajedno sa Nacionalnim Parkom Krka.

Također bih se željala zahvaliti našim profesoricama mentoricama Tanji Radić Lakoš, Jasmini Sladoljev, Nikolini Gaćina, Ivani Žilić i Ani Udovičić na sugestijama tijekom izrade projekta, te cjeloj Upravi Veleučilišta u Šibeniku na čelu s dekanicom Anitom Grubišić na velikoj putpori u samoj organizaciji ovog studijskog putovanja te sufinanciranju prijevoza za sve studente.

studenti_sibenik_turizmijada (2)

Osim Veleučilišta također bih se zahvalila i Nacionalnom Parku Krka te Studentskom Centru Šibenik na donacijama koje su uvelike smanjile kotizacije za sve studente koji su putovali u Tivat. Osim u znanju ženska ekipa sportašica osvojile su u nogometu drugo mjesto, dok su odbojkašice osvojile treće mjesto. U svim natjecanjima konkurencija je bila na zavidnoj razini, ali mi smo se definitivno vratili u Šibenik s iznimno dobrim rezultatima i vrlo sam ponosna na sve studente koji su sudjelovali u ovom studijskom putovanju- nije krila zadovoljstvo predsjednica Studentskog zbora Ankica Arbutina koja je ujedno bila i organizatorica samog studijskog putovanja.

Na kongresu s generalnom temom „ Održivi nautički turizam na obali  Mediterana“ imali smo prilike čuti stavove i mišljenja akademskih profesora i stručnjaka poput Jamesa Kennella i Samanthe Chaperon iz Londona, Roddya Braira iz Marine Porto Montenegro, Adriana Požarića urednika magazina Turizam. info i inih.

studenti_sibenik_turizmijada (4)

Osim natjecanja imali smo priliku uz pratnju upoznati grad Tivat, obišli smo luku Porto Montenegro, te posjetili muzej Naval koji posjeduje preko 300 eksponata od podmornica, brodske opreme i industrijskih strojeva. Za sve sudionike domaćini su organizirali dnevne i noćne zabave gdje smo se također izvrsno zabavili. Vratili smo se prepuni dojmovi, stečenih znanja i vještina, novih prijateljstava, a možda i simpatija. Sretna sam i zadovoljna što je još jedno strudijsko putovanje uspjelo, što smo na neki način, s obzirom da nam je ovo drugo sudjelovanje na Turizmijadi postali dio navedenog eventa.

Ostajemo pri onom našem starom motu „ Što se dogodilo u Crnog Gori ostaje u Crnog Gori“ i radujemo se novom susretu sa svim našim dragim kolegama i prijateljima koji najavljujemo u našem gradu Šibeniku u mjesecu listopadu – zaključuje Ankica Arbutina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.