FOTO: ŠIBENSKI TURIZAM SE DIGITALIZIRA: Od iduće godine online prijava gostiju

Centralno mjesto evidencije turista i upravljanja podataka o turistima u Republici Hrvatskoj, s početkom 2016. godine postaje eVisitor.

tic eVisitor 6

Besplatna je to aplikacija putem koje će se privatnim iznajmljivačima posao znatno olakšati. To je sustav za prijavu i odjavu turista, prikupljanje i obradu podataka, a povezuje sve turističke zajednice u RH – rekla nam je Rada Alviž, voditeljica šibenskog Turističko-informativnog centra, a da će iznajmljivačima projekt koji je, od strane resornog ministarstva u najavi jedno cijelo desetljeće, potvrdila nam je iz prve ruke sugrađanka Dragica Bujas.

tic eVisitor 2

-Ovo će mi dobro doći kad nastanu ljetne gužve što se turista tiče. Aplikacija jamči jednostavnost, točnost i ekonomičnost. Također, radi se od kuće, za računalom, a više neće biti straha od gubljenja različite papirologije – kaže nam gospođa Bujas, dugogodišnja iznajmljivačica koja jučerašnjom prezentacijom u šibenskoj Knjižnici ipak nije zadovoljna.

– Iskreno,  jučerašnje predavanje mi i nije bilo posve jasno. Svrha je bila objasniti kako se prijaviti u sustav, ali jako loše je to provedeno. Čini se da se još uvijek ni struka ne snalazi s ovim sustavom jer sam otišla još više zbunjena, ali sad su mi djelatnice TIC-a uglavnom sve objasnile – dodaje Bujas.

tic eVisitor 8

tic eVisitor 4

tic eVisitor 7

tic eVisitor 3

Osim što će eVisitor dobro doći iznajmljivačima, pomoću istog projekta moći će se dobiti zorniji uvid što se statistike kretanja turista tiče.

-Iznajmljivačima će biti lakše, ali nama neće ako nam u ured ne dostave Rješenje o iznajmljivanju. Naime, u procesu smo prikupljanja tog dokumenta i puno će na olakšati ako u ured svrate na vrijeme – objašnjava voditeljica  TIC-a.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.