FOTO: ŠIBENSKO-RUSKA LJUBAV: Srećko i Žana vole jedno drugog i antikvitete

Srećko Vukšić i Ruskinja Žana Bas  dijele ljubav prema antikvitetima i jedno prema drugom. Sanja je zbog ljubavi napustila rodnu Moskvu i  došla u Šibenik. Kaže kako joj se Šibenik sviđa, a svladala je i Hrvatski. Srećko s druge strane dodaje kako je Moskva prekrasna i svakako je preporučuje posjetiti.

par1

Ljeti postavljaju  štand prepun svijećnjaka, lampi, noževa, keramike, nakita i još koječega,  u blizini Crkve sv. Frane, i to svaki dan, a zimi vikendima, ovisi sve o vremenskim prilikama, kažu.

antikvar

-Antikvitetima se bavim već 35 godina. Sajam u Šibeniku vodim već petnaestak godina. Prvi sajam bio je na Maloj Loži. Inače, Šibenik je drugi grad u Hrvatskoj koji je dobio sajam antikviteta, nakon Sajma na Britanskom trgu u Zagrebu- prisjeća se Srećko.

ogledalo

Stranci su jako zainteresirani za antikvitete, ali kupovna moć im je, nažalost, prilično opala, kaže Srećko.- Opala je i kupovna moć naših ljudi, ali oni su svejedno najpouzdaniji kupci. Šibenčani su dosta zainteresirani za antikvitete, ali ne samo Šibenčani, Hrvati općenito vole starine-

stand

Na bogatom štandu najvrjedniji je gramofon iz dvadesetih godina prošlog stoljeća – Potpuno je ispravan, sve na njemu radi. Tu je još i slika Madonne s djetetom s kraja 19. Stoljeća, slikana po uzoru na Rafaella-

gramofon

Najskuplje je dansko neobarokno ogledalo, a datira još iz 1860ih godina, a košta dvije tisuće kuna.

ogledao1

-Ima stvari za svačiju dušu. Lampe  koštaju od dvjesto do petsko kuna. I  klarinet je vrijedan, cijena mu je četiristo kuna, a inače je austrijski rad, star oko 80 godina i ispravan- objasnio nam je Srećko.

sat

-I ovaj art-deco kaminski sat je vrijedan, radi i zvoni-

Što još nude Srećko i Žana, pogledajte na slikama.

svijecnjaciposuda

nakit

antikvar1case

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.