FOTO: Sisački eko film festival u gostima u Šibeniku i Brodarici

Sisak eco film festival (SEFF), manifestacija s osmogodišnjom tradicijom, ove godine, nakon službenog dijela u lipnju, gostovat će u Šibeniku i Brodarici, gdje će festivalski tim, u suradnji s Ekološkom udrugom Brodarica – Krapanj, te Šibenskom udrugom mladih Š.U.M., 3. i 4. lipnja prikazati niz kratkih filmova ekološke tematike, a održat će se tribine, radionice i izložbe na temu SEFF u gostima. Kako doznajemo iz Ekološke udruge Brodarica, uglavnom je riječ o kratkim dokumentarnim, igranim i animiranim filmovima, koji svojom temom bude ekološku svijest publike.

sisak eko1

sisak

ODRŽIVI RAZVOJ

Sisački festival svake godine svoje eko projekcije dovodi u drugo mjesto i dosad se taj koncept pokazao vrlo uspješnim, a najviše kod mladih i djece, napominju organizatori.

– Cilj ovog festivala leži u naglašavanju važnosti očuvanja kvalitete okoliša, održivog razvoja i djelovanja na stvaranje ekološki svjesne i društveno odgovorne sredine. Izbor filmova bit će edukativno-informativnog karaktera, namijenjenih djeci i mladima, stoga pozivamo sve zainteresirane da dođu u što većem broju i da aktivnim sudjelovanjem pridonesu realizaciji projekta kako bi ideja ovog jedinstvenog putujućeg eco festivala širila i dalje – kaže Ana Vukšić iz Ekološke udruge Brodarica i Krapanj. Posebnost ovog putujućeg festivala je i u tome što organizatori i njihov tim sva mjesta u kojima organiziraju projekcije obilaze biciklima, a ove godine dogovorena je suradnja sa sustavom javnih bicikala NEXTBIKE.

NA BICIKLIMA

Tijekom službenog SEFF-a, međunarodni festivalski tim u desetak dana biciklima prijeđe preko 700 kilometara po ruralnim i urbanim krajevima Unsko-sanskog kantona u Bosni i Hrcegovini i Sisačko-moslovačkoj županiji u Hrvatskoj, uzimajući dolinu rijeke Une kao vodilju. Festival, za vrijeme trajanja službenog dijela, posjeti preko dvije tisuće gledatelja, a još toliko ih pogleda filmove u drugom dijelu festivala ‘u gostima’.

SEFF su prepoznali po svojoj jedinstvenosti i ideji mnogi, a Green city project DM-a je između tristotinjak ekoloških projekata u Hrvatskoj, odabrao Sisak eco film festival kao najbolji Eko edukativni projekt u Hrvatskoj u 2014. godini.

Ideja festivala se širi i jača te plijeni pažnju i izvan granica Hrvatske, a dokaz tome su brojne međunarodne suradnje koje čine SEFF zaista jedinstvenim putujućim eko festivalom, pa je tako SEFF postao i dio globalne mreže sličnih ekoloških festivala – Green film network.

eko majica

Pozivamo sve zainteresirane da dođu u što većem broju i da aktivnim sudjelovanjem pridonesu realizaciji projekta kako bi ideja ovog jedinstvenog putujućeg eco festivala širila i dalje – kaže Ana Vukšić iz Ekološke udruge Brodarica i Krapanj

 

Program:

  1. lipnja

10h – Dječji vrtić ‘Sunce’ (Brodarica)

13h – Osnovna škola ‘Brodarica’

19h – Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’ Šibenik

 

  1. lipnja

20h – u prostorijama Šibenske udruge mladih Š.U.M. –  Narančasta zgrada, Prilaz tvornici (iznad Banja)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.