FOTO: SKI-LIFT NA BRODARICI: Adrenalinski vodeni sport stiže na plažu Rezalište!

Tvrtka Aqua Silentum d.o.o. predstavila je danas šibenskom gradonačelniku Željku Buriću idejno rješenje postavljanja ski-lifta na plaži Rezalište na Brodarici. Riječ je o atraktivnom vodenom sportu koji u Hrvatskoj uspješno djeluje na četiri lokacije, otocima Krku i Pagu, Poreču i zagrebačkom Jarunu, a u fazi je pripreme u Kaštelima, Puli i Umagu.

Ski-lift je vučnica za skijanje na vodi, a objekt je prvenstveno namijenjen ljudima željnih aktivnog odmora. Uz montažnu konstrukciju planirano je postavljanje i drvene terase cca 400 m2 na kojem bi bila smještena recepcija za prodaju karata i iznajmljivanje opreme, strojarnica i sanitarni čvor s tuševima.

ski2

ski1

-Projekt je apsolutno ekološki prihvatljiv jer samu žičaru pokreće bešumni elektromotor s frekventnom regulacijom broja okretaja i kao takav nema utjecaja ni na floru i faunu.

Od ovakvog projekta bi imali velike koristi i lokalni stanovnici jer bi dobili atraktivan objekt u blizini na koji bi dolazili i turisti s namjerom dužeg boravka i aktivnog odmora u vansezonskom periodu – navode iz tvrtke Aqua Silentium, inače jedne od tri svjetska proizvođača ski-lifta koji su na Brodarici zatražili koncesiju na 20 godina.

 

ski_lift1

ski lift

Šibenski gradonačelnik Željko Burić podržao je ovaj projekt te napominje kako će se on nadovezati na projekt cjelokupnog uređenja plaže Rezalište koji Grad Šibenik ima u planu.

-Kao što znate mi već radimo na idejnom rješenju plaže Rezalište koji izgleda sjajno, a njime se i nastavlja priča o povezivanju Solarisa i Rezališta uređenjem Podsolarskog. Postavljanje ski-lifta znači produženje sezone i obogaćivanje turističkog sadržaja za Brodaricu i Šibenik – kazao je za Šibenski portal gradonačelnik Burić.

Dodao je kako je ski-lift u skladu s idejnim rješenjem uređenja plaže Rezalište koji za Grad Šibenik priprema ‘Izgradnja projekt d.o.o’. što je na današnjem sastanku potvrdila Ksenija Ivić iz te tvrtke.

Procijenjeno je kako se, zbog ishodovanja potrebnih dozvola, ovogodišnja turistička sezona, neće stići, međutim, na Brodarici će se skijati na vodi 2016. godine.

ski lift 1

 

Zeleno svjetlo atraktivnom turističkom projektu dali su i u županijskom UO za pomorstvo čiji su predstavnici također sudjelovali današnjem sastanku.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.