FOTO: ‘Šminka’ se gimnazija za početak nastave, iz škole apeliraju: Ne šarajte grafite po fasadi

Šibenska gimnazija šminka se za početak nove školske godine. Zdanje stoljetnog rasadnika pameti, kako joj se voli tepati, priprema se za stotine učenika Ekonomske, Prometno-tehničke škole i gimnazijalaca koji će 7. rujna sjesti u školske klupe.

Uređen je kompletni plato ispred školske zgrade, novima su zamijenjene stare kamene ploče, sanirane su kamene klupice, a promijenjeno je i 60-ak dotrajalih prozora.

gimnazija  (2)

Budući da veliko opasnost sigurnosti učenika predstavlja grana koja se odlomila na starom boru u dvorištu škole,  na intervenciju su pozvani djelatnici Zelenila koji bi je prije početka nastave trebali ukloniti.

gimnazija  (3)

gimnazija  (4)

Sanirana su i željezna vrata na bočnom ulazu u zgradu i popularnu Crtaonu te dio željezne ograde u školskom dvorištu.

Godinama vodstvo Gimnazije muku muči s grafitima na kamenoj fasadi škole pa ravnateljica Ivana Belamarić još jednom apelira na mladost:

-Prestrašno je što se radi na fasadi zaštićenog spomenika kulture. Voljela bi i da vi mediji pozovete mladost da grafitima ne narušavaju kameno zdanje. Ne znam kako imaju uopće srca šarati po tom bijelom kamenu – poručuje Belamarić dodajući kako će se i ove godine pjeskarenjem donekle pokušati ukloniti grafiti s gimnazijske fasade.

grafiti gimnazija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.