FOTO: ŠPD Kolo šarenim čarapama obilježilo Međunarodni dan Downovog sindroma

Šibensko pjevačko društvo Kolo obilježilo je danas Međunarodni dan Downovog sindroma. Kolaši su se priključili čitavom svijetu tako što su obukli šarene čarape, a s neusklađenim čarapama fotografirali su se u autobusu na putu za Zagreb gdje će bazilici Srca Isusova održati koncert.

kolo zagreb

– Cijeli svijet danas obilježava Dan Downovog sindroma. Vrijeme je da se prisjetimo naših sugrađana koji žive s Downovim sindromom. To su ljudi puni toplih emocija, vedri i otvoreni. Oni mogu, znaju i žele biti ravnopravni članovi društva. Za to im je potrebno malo naše pomoći i puno razumijevanja. Pravo na školovanje, pravo na zaposlenje i prihvaćanje od strane sviju nas – stoji na FB stranici ŠPD-a Kolo.

kolo carape

21. ožujka (3 kopije kromosoma 21 koji je jedinstven za osobe s Down sindromom) obilježava se Međunarodni dan sindroma Down. Taj dan prilika je da se upozori i osvijesti javnost o svim teškoćama i preprekama s kojima se susreću osobe s Down sindromom, kako bi mogle ostvariti svoje potencijale – mogućnost redovnog polaska u predškolske i školske ustanove, teškoće kod zapošljavanja, ostvarivanje prava na samostalan život.

kolo carape 1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.